Početna Gradske teme Na “Futoškom kulturnom letu” više od 800 učesnika

Na “Futoškom kulturnom letu” više od 800 učesnika

Kulturni centar “Mladost” Futog organizuje tokom juna manifestaciju “Futoško kulturno leto” ove godine 18. put.
Futoško kulturno leto je manifestacija namenjena najmlađim, ali i starijim sugrađanima.

Programi za najmlađe obuhvatiće muzičko-scenske programe dece futoških vrtića, škola i klubova, radionice različitih sadržaja, animatorske programe, maskenbal, pozorišne predstave, koncerte i filmske projekcije.

Nešto starija publika biće u prilici da uživa u likovnoj radionici 18+, izložbama, pričama o Novom Sadu Zorana Kneževa i filmovima. Program će, tokom mesec dana, okupiti više od 800 učesnika.

Tokom sledeće sedmice, u utorak 19.juna na Platou KC “Mladost” biće održan muzičko-scenski program dece vrtića, škola, plesnih klubova i članova KC “Mladost”, pod nazivom “Sunce od osmeha”. U sredu (20.juna) i u četvrtak (21.juna) od 18:00 na programu su kreativne radionice. U sredu će posetioci biti u prilici da uživaju u predstavi pozorišta Teatrilo “Crvenkapa i vučko”, a u četvrtak mališani će se družiti sa mađioničarem Volareom. U petak 22. juna na programu je filmski dan i filmovi “Neviđeni 2” (18:00) i “Park iz doba Jure: Uništeno kraljevstvo” (20:00). Veliki letnji maskenbal i druženje sa animatorkom Slavicom je u subotu 23.juna u 18:00. Ulaznice za bioskop su 250 rsd, dok je ulaz na sve ostale programe besplatan.

Za nešto stariju publiku i ljubitelje istorije i lepih priča, u Galeriji KC “Mladost”, u ponedeljak 25.juna u 20:00 biće priređena promocija knjige “Novi Sad – priče iz prošlosti” Zorana Kneževa, hroničara i publiciste. Gost promocije je prof. Miša Blizanac, istoričar i muzikolog.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay