Početna Gradske teme Na inicijativu gradonačelnika: Uskoro jeftinije grejanje u Novom Sadu

Na inicijativu gradonačelnika: Uskoro jeftinije grejanje u Novom Sadu

0

ThinkstockPhotos-510062760

Na inicijativu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića na predstojećoj sednici Skupštine Grada Novog Sada biće predloženo smanjenje prodajnih cena proizvodnje i isporuke toplote za grejanje i za toplu potrošnu vodu za stambene i poslovne potrošače.

Predlogom Odluke o izmenama Programa poslovanja JKP “Novosadska toplana” predviđeno je da cena grejanja za potrošače u stambenim jedinicama i poslovnim objektima bude niža za 5,77 odsto, a za toplu potrošnu vodu 6,15 odsto.

Smanjenje cene grejanja i tople potrošne vode jedan je od dokaza da JKP ‘Novosadska toplana’ vodi odgovornu i ozbiljnu poslovnu politiku, u interesu svih građana Novog Sada. Javna i javno komunalna preduzeća čiji je Grad osnivač moraju biti u službi opšteg interesa, i ponuditi najkvalitetnije usluge pod najpovoljnijim uslovima. Od preporoda javnog sektora u mnogome zavisi standard svih građana, i zato odlučni nastavljamo da preduzimamo mere racionalizacije i unapređivanja funkcionisanja gradskih preduzeća. JKP ‘Novosadska toplana’ treba da posluži kao primer drugima da državno preduzeće ne mora biti gubitaš, već da ima važnu ulogu u razvoju vitalnih sistema grada – istakao je Vučević i izrazio zadovoljstvo što ozbiljna politika Grada prema JP i JKP pokazuje očigledne rezultate na dobrobit Novosađana.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Ilustracija – Guliver / ThinkstockPhotos