Početna Gradske teme Na Institutu za onkologiju uskoro još dva aparata za zračenje

Na Institutu za onkologiju uskoro još dva aparata za zračenje

0

U narednom periodu na Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici planiraju da nabave još dva aparata za zračenje ne bi li se konačno rešilo pitanje poduže liste čekanja.

13903286_1024070954328690_4089549366580567846_nPuštanjem u rad objekta Kamenica 2, saznajemo od direktora ustavove Zorana Radanovića – pacijentima će uz tri postojeća na raspolaganju biti još dva aparata za zračenje.
“Novi aparati su “ublizančeni” te će pacijenti kojima je terapija prekinuta na jednom aparatu, lečenje odmah moći da nastave na drugom, bez dodatnog podešavanja parametara i zastoja u sprovođenju zračne terapije”, izjavio je za Dnevnik Radanović.
Pored aparata za zračenje, u planu je, saznajemo abavka još dva akceleratora, a krajnji cilj je da uz sedam aparata za zračenje u budućnosti ne bude liste čekanja pošto bi to bio optimalan broj za Vojvodinu.
Institut je nedavno uveo i SMS obaveštavanje pacijenata o zakazanom terminu snimanja magnetnom rezonancom, a od septembra je u planu, dodaje Radanovć – i internet zakazivanje ambulantnih pregleda u Poliklinici.
Pored svega navedenog, planira se izgradnja nove Poliklinike i Dnevne bolnice, kupovina još jednog aparata za magnetnu rezonancu, kao i renoviranje bolesničkih soba i poboljšanje uslova boravka u bolnici za pacijente.

Podsećanja radi, u toku je priprema rebalansa pokrajinskog budžeta, nakon čega će se znati kada će i da li će Kamenica 2 dobiti dodatna dva aparata za zračenje.

Autor: NS Hronika
Foto: Arhiva NS Hronike
Izvor: Dnevnik