Početna Gradske teme Na jesen useljavanje u stanove solidarnosti na Novom naselju i novi konkurs

Na jesen useljavanje u stanove solidarnosti na Novom naselju i novi konkurs

0

Prvih 25 porodica u septembru bi trebalo da se usele u stanove solidarnosti na Novom naselju, dok će Grad istovremeno raspisati konkurs za prodaju još 25 stanova.

Na samom kraju ulice Momčila Tapavice, neposredno uz Somborsku rampu i kružni tok, završene su prve dve od šest lamela koje će imati oko 200 stanova solidarnosti. Prema projektu, u svakoj zgradi treba da bude oko 27 stanova, tako da 25 bude namenjeno prodaji višečlanim porodicama i drugim socijalnim kategorijama po posebnim uslovima, dok su preostala dva stana namenjena komercijalnoj prodaji. Prosečna cena kvadrata u ovim zgradama će biti oko 1.000 evra.

Gradonačelnik Miloš Vučević i direktor Stambene agencije Novog Sada Marko Jovanović su obilazeći završne radove na dve lamele, najavili raspisivanje konkursa.

– Za vrlo kratko vreme biće završena lamela broj 5 u Ulici Momčila Tapavice, i time, kroz privilegovane uslove na konkursu, stavljamo na raspolaganje još 25 stanova za kupovinu. Skupština grada je već donela odluku da će konkurs biti objavljen u septembru, a nakon lamele broj 6 koja se nalazi pored ove zgrade i koja će u septembru biti useljena, i ova novoizgrađena je skoro završena – objasnio je Vučević.

On je dodao da je u planu nastavak gradnje, i to lamele broj 4, koja će biti orijentisana ka Bulevaru Jovana Dučića, a iza već dve izgrađene zgrade (lamele 5 i 6). Prema njegovim rečima, ovo nisu stanovi lošijeg kvaliteta, jer se identičan materijal za gradnju i opremanje koristi kako za njih, tako i za stanove koji će biti prodavani po komercijalnim cenama.

– Nadam se da ćemo uspeti da zadržimo cenu od 1.000 evra po metru kvadratnom, što je veoma povoljno za ovaj deo grada. Ukoliko to finansijsko stanje Grada dozvoli, u budućnosti bismo voleli, po ugledu na neke evropske gradove, da ulažemo u ovaj tip stanogradnje, kako bismo pomogli određenim kategorijama stanovništva da reše stambeno pitanje. Veoma sam zadovoljan urađenim, a tek sledi parterno uređenje, sadnja zelenila i izgradnja parkinga, što će doprineti i lepšem izgledu ovog kraja – rekao je Vučević.

Projektom izgradnje objekata u Ulici Momčila Tapavice bb planirana je izgradnja ukupne bruto kvadrature 14.682 m2, a radovi će biti u fazama. Radovi na lameli 6 su završeni krajem 2020. godine, a izgradnja lamele 5, koja je započeta u avgustu 2021. godine, privodi se kraju i biće završena u roku.

Izvor: novisad.com
Foto: Grad Novi Sad