Početna Gradske teme Na Kameničkoj adi će biti uklonjene četiri vikendice

Na Kameničkoj adi će biti uklonjene četiri vikendice

inspekcija

Građevinska inspekcija će do septembra prinudno ukloniti četiri vikendice na Kameničkoj adi, ukoliko to investitori ne učine. Biće srušeno i osam objekata u Novom Sadu, takođe male vrednosti – montažni objekti, nadstrešnice, temelji…
Rušenje na Kameničkoj adi je nastavak uklanjanja bespravno sagrađenih vikendica koje je počelo u martu. Tada je inspekcija jednu vikendicu srušila, a dve su to učinili investitori sami.
Na Kameničkoj adi je oko 70 vikendica i dvadesetak kamp-prikolica na delu od restorana Mačak. Taj deo je predviđen za odmor i rekreaciju, bez vikend-zone i svi objekti na toj trasi biće uklonjeni, prenosi Dnevnik.
Rušenje bespravne gradnje Inspekcija je počela posle godinu dana pauze, jer u 2014. nije bio sproveden tender za izbor preduzeća koji će rušiti bespravno izgrađene objekte. Tek krajem 2014. posao rušenja je na javnom pozivu dobio JKP “Stan”.
U Gradskoj upravi za inspekcijske poslove navode da su Programom uklanjanja objekata bez građevinske dozvole izuzeti oni koji su u postupku legalizacije.

Autor: Dnevnik
Foto: 021.rs