Početna Gradske teme Na Novosadskom sajmu počinje imunizacija ruskom vakcinom

Na Novosadskom sajmu počinje imunizacija ruskom vakcinom

0

Danas u hali 1 Novosadskog sajma počinje imunizacija ruskom “Sputnjik Ve” vakcinom, a očekuje se spisak od oko 1.000 Novosađana.

– Danas ćemo vakcinisati samo građane koji su preko e – Uprave izrazili interesovanje za rusku vakcinu, a neće biti vakcinacije kineskom “Sinofarm” i “Fajzer” vakcinom, rekao je Vukas za Dnevnik, dodajući da su mobilne ekipe do sada vakcinisale i oko 80 sugrađana koji nisu u mogućnosti da dođu do punkta za vakcinaciju na Novosadskom sajmu.

Kako kaže, danas će se nastaviti i revakcinacija zaposlenih Doma zdravlja “Novi Sad” u objektu “Jovan Jovanović Zmaj”.

Novosađani koji žele da prime vakcinu protiv koronavirusa i izraze interesovanje za nekog određenog proizvođača, mogu to da učine putem e – Uprave ili pozivom na broj 0800/222-334.

U Srbiji je do sada protiv korona virusa vakcinisano više od pola miliona osoba, tačno 513.652, a naša zemlje je i dalje druga u Evropi po broju vakcinacija na milion stanovnika, pokazuju najnoviji podaci Vlade Srbije.

U Novom Sadu u protekla 24 časa korona virus potvrđen je kod još 83 osobe, što je ujedno i najveći broj obolelih na teritoriji Vojvodine. Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 362 nova slučaja.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: Pixabay