Početna Gradske teme Na Prirodno-matematičkom fakultetu još ima slobodnih mesta na budžetu

Na Prirodno-matematičkom fakultetu još ima slobodnih mesta na budžetu

0

pmf-jpg_660x330

Na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu drugi upisni rok počinje 1. septembra predajom dokumenata, a za programe osnovnih akademskih studija ostalo je slobodno još 84 mesta na budžetu i 57 na samofinansiranju.

Na Departmanu za fiziku slobodno je još 20 mesta na modulima – istraživač, medicinska fizika, astronomija i meteorologija i 20 mesta za profesora fizike, navodi se u saopštenju.

Na Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine ima još 9 budžetskih mesta na osnovnim studijama za Analitičara životne sredine, dok je na Departmanu za matematiku i informatiku – osnovne studije matematike 3 godine ostalo 34 mesta i 1 mesto za profesora matematike.

Pored osnovnih akademskih studija, na PMF se mogu upisati i osnovne strukovne studije Optometrije koje su samofinansirajuće i za drugi rok je ostalo 18 slobodnih mesta, kao i Integrisane studije dvopredmetne nastave prirodnih nauka, matematike i informatike gde ima 60 slobodnih samofinansirajućih mesta.

Prijemni ispiti će biti održani 5. septembra, a detaljnije informacije o konkursu i drugom upisnom roku mogu se pronaći ovde.

Autor: RTV