Početna Gradske teme Na proleće 10 novih teretana na otvorenom

Na proleće 10 novih teretana na otvorenom

Novi Sad će dobiti deset teretana za rekreaciju na otvorenom, gde su pet lokacija inicirali građani, mesne zajednice i škole, a preostalih pet odabrala je služba gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

U Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije ističu da bi radovi na novim teretanama trebalo da počnu krajem marta, a rok za njihov završetak je 90 dana. U novim teretanama biće postavljene takozvane skije, zgibovi i sprave za veslanje.

– Uprava za građevinsko zemljište nastavlja praksu gradske politike da oprema otvorene terene sa spravama koje služe pre svega poboljšanju zdravlja građana, tako da pored 19 igrališta koje smo izgradili u protekle tri godine, ove godine planiramo još deset terena da uradimo sa spravama koje su se pokazale kao praktične i kao korisne – kaže načelnik Slobodan Knežević.

Ono što je glavni problem sa teretanama na otvorenom je uništavanje rekvizita. Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je tu nemoćna, jedino što oni mogu, jeste da poprave kvarove.

– Vandalizam, tipa uništavanja, lomljenja i tako dalje su veći problemi i tu molimo građane za razumevanje, ali istovremeno tražimo i aktivnost građana da u tome prijavljuju redovno sve te nedostatke – kaže Knežević.

Nove teretane na otvorenom biće izgrađeni na bulevarima Patrijarha Pavla, Jaše Tomića, Jovana Dučića, zatim kod Đačkog igrališta, nadomak Osnovne škole “Đorđe Natošević”, u Limanskom parku, u ulicama 1300 kaplara, Ticanovoj, Blagoja Perovića i Milice Stojadinović Srpkinje, kao i Aleji Mike Antića.

Izvor: RTV
Foto: Grad Novi Sad