Početna Gradske teme Na Temerinskoj pijaci obezbeđeno 70 novih parking mesta

Na Temerinskoj pijaci obezbeđeno 70 novih parking mesta

0

Saradnjom između JKP “Parking servis” i JKP “Tržnica” rekonstruisan i prilagođen je prostor za parkiralište na Temerinskoj pijaci, obezbeđeno je 70 novih parking mesta.
Stevan Lugonja, direktor preduzeća Parking servisa, ističe da je prostor na Temerinskoj pijaci prilagođen parkingu, koji će u narednih nekoliko meseci biti besplatan.

– Za ovaj deo Grada smatram da je veoma značajno, imajući u vidu da u Temerinskoj ulici ima veoma mali broj praking mesta. Radovi vezani za prilagođavanje prostora, biće završeni za 10 dana – rekao je Lugonja.

On dodaje da su radovi na ovoj lokaciji su deo konstantnog rada Parking servisa, na rekonstrukciji postojećih parking prostora i izgradnji novih.

– Ovu godinu smo počeli sa izgradnjom parkinga u dvorištu Skupštine grada, a kasnije sa 130 parking mesta na Bulevaru oslobođenja, a trenutno u opticaju su tri praking prostora u ulici Berislava Berića, Solunskoj ulici i na Bulevaru kralja Petra I – dodao je direktor i naglasio da su planovi za sledeću godinu rekonstrukcija parking prostora u ulici Save Kovačevića, zatim ulica dr Ivana Ribara na Limanu, kao i rekonstrukcija parking prostora na bulevaru Oslobođenja, koji je započet pre tri godine.

Uroš Lončar, direktor JKP “Tržnica”, govori da se prate potrebe građana, a to je da Temerinska pijaca radi manjim kapacitetom, a građani Podbare zahtevali vići broj praking mesta.

– Potrebno je veći deo pijace adaptirati i omogućiti za sada besplatan parking. S tim očekujemo veći promet na pijacim kada ovde omogućimo parking – zaključio je Lončar.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay