Početna Gradske teme Na tri lokacije u Novom Sadu biće napravljeno 552 stambene jedinice za...

Na tri lokacije u Novom Sadu biće napravljeno 552 stambene jedinice za izbeglice

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije Vladimir Cucić, guverner Banke za razvoj Saveta Evrope Rolf Vencel, šef Sektora za saradnju Delegacije EU u Srbiji Ingve Engstrom i direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru Dušan Kovačević obišli su lokaciju u Futogu na kojoj se grade 152 stambene jedinice za izbeglice iz BiH i Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada.

– Novi Sad je možda primio i najveći broj izbeglica sa prostora BiH i Hrvatske po glavi stanovnika. Ranije nije bilo sluha u Gradu Novom Sadu za ovaj projekat, ali onda sam održao sastanak sa gospodinom Cucićem, pa je danas naš grad lider u Srbiji na tom polju. Najveći objekat u Veterniku useljen je prošle godine, stanovi u Futogu na leto će biti završeni, a useljenje budućih korisnika očekujemo negde na jesen. Ove godine objekti će se graditi na još jednoj lokaciji u Veterniku, i sa tim će biti ukupno 552 stana za izbeglice. Zahvaljujem se našim partnerima iz Evropske unije, Ingve Engstrom i ja smo razgovarali ranije danas o temama kao što su zaštita životne sredine i Evropska prestonica kulture i izaći ćemo sa mnogo dobrih projekata za Novi Sad – rekao je gradonačelnik Vučević.

Šef Sektora za saradnju Delegacije EU u Srbiji Ingve Engstrom naglasio je da je potrebno na konkretan način pomoći izbeglicama sa ratnih područja da ponovo stanu na svoje noge, i da iskustva iz rata ostanu iza njih.

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić zahvalio se svima koji su razumeli važnost, kako je rekao, da se reše pitanja malog, običnog čoveka koji ni za šta nije kriv.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: pixabay