Početna Gradske teme Nada Kalkan: Niko nije smenjen, biram novi tim saradnika

Nada Kalkan: Niko nije smenjen, biram novi tim saradnika

logo-rtv-latinica

Vršilac dužnosti glavne i odgovorne urednice Prvog programa Radio televizije Vojvodina Nada Kalkan izjavila je za Insajder.net da niko od urednika te televizije nije smenjen, ali da će ona birati novi tim saradnika. Kalkan je rekla da ona nikome nije nagoveštavala da će biti smenjen.

Svako ko dođe bira svoj tim. To su i oni radili. Ja sam bila glavna i odgovorna urednica kad su oni došli, ‘a’ nisam rekla. Dobila sam rešenje bez obrazloženja zašto me smenjuju, godinu dana i četiri meseca pre no što mi je istekao mandat. To je bila njihova odluka, želeli su svoj tim. Ne vidim zašto se sada diže tolika buka oko RTV – izjavila je Kalkan.

Ona je dodala da joj je danas tek prvi radni dan na novoj dužnosti i da ima već ideje koji su to ljudi koji bi trebalo da rade centralne informativne emisije, Razglednicu i Jutarnji program.

Promena će biti, ali razlog je to što ću da biram svoj tim. Svako bira svoj tim kad negde dođe, ali u svakom slučaju oni koji su radili, radiće i dalje. Da li će uređivati ili će raditi novinarski posao, ali niko neće biti skrajnut tako da im ništa neće biti dato da rade – rekla je Kalkan.

Upravni odbor je Nadu Kalkan postavio za vršioca dužnosti Prvog programa televizije pošto je Marjana Jović podnela ostavku.

Izvor: FoNet; Insajder
Foto: Logo/RTV