Početna Gradske teme Nada Vujović imenovana za glavnu urednicu “Dnevnika”

Nada Vujović imenovana za glavnu urednicu “Dnevnika”

0

Dnevnik (1)

Za glavnu urednicu lista “Dnevnik” imenovana je dosadašnja urednica unutrašnjo-političke rubrike Nada Vujović, rekao je direktor Dnevnika AD Svetozar Karanović.

On je naveo da je takvu odluku doneo Nadzorni odbor te firme, kao i da na osnovu ugovora o osnivanju Dnevnik Vojvodina Presa, Dnevnik AD ima pravo da donosi odluke o imenovanju urednika lista.

“Kada je WAZ ulazio u vlasništvo ‘Dnevnika’, u Ugovoru o osnivanju preduzeća navedeno je da Dnevnik AD ima pravo na imenovanje glavnog urednika. ‘Dnevnik’ je u manjinskom vlasništvu Dnevnika AD, imamo 45 odsto vlasništva, ali i klauzulu da mi biramo glavnog urednika. Odluku Nadzornog odbora smo prosledili Dnevnik Vojvodina Presu i oni će dalje raditi na upisu novog urednika u Agenciji za privredne registre”, rekao je Karanović i dodao da ne zna da li ova odluka mora biti potvrđena i na Skupštini većinskog vlasnika Dnevnik Vojvodina Presa.

Zastupnik većinskog vlasnika Mića Đurđević UNS-u je rekao da bez odluke Skupštine Dnevnik Vojvodina Presa novi urednik ne može da se imenuje.

“Sednicu ću sazvati po hitnom postupku. Dok Skupština ne odluči ko će biti novi urednik, odluka Nadzornog odbora Dnevnika AD ne znači ništa”, rekao je Đurđević i dodao da ne može da kaže kakva će biti odluka Skupštine.

Podsetimo, Dragan Milivojević razrešen je sa mesta glavnog urednika “Dnevnika” sredinom septembra i od tada funkciju zajedno obavljaju urednica unutrašnjo-političke rubrike, formalno penzionisana Nada Vujović, urednik sportske rubrike Branislav Punoševac i urednik kulturne rubrike Đorđe Pisarev. Agencija za privredne registre odbila je, međutim, 29. septembra da upiše izmenu i dala izdavaču lista 30 dana da ispravi nepravilnosti učinjene pri donošenju odluke o imenovanju.

Autor: 021.rs, UNS
Foto: 021.rs