Početna Gradske teme Nadležni ne otkrivaju ishod istrage nasilne vožnje kamiona na nasipu kod Begeča

Nadležni ne otkrivaju ishod istrage nasilne vožnje kamiona na nasipu kod Begeča

0

Epilog bahate vožnje kamiona posred nasipa i direktno ugrožavanje života dvoje Novosađana na biciklu još uvek nije poznat – iako su nadležni vodni inspektori Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dobili ceo predmet u svoju nadležnost od policije, već tri nedelje ne odgovaraju na pitanja novosadskih medija.

Reč je o deonici Begeč – Čelarevo na kruni nasipa, gde je sredinom oktobra vozač kamiona kompanije “Elita-Coop” iz Bačke Palanke zamalo pregazio dvoje građana, iako je znao da naleće direktno na njih i da krši zakon.

Dvoje Novosađana vozili su bicikl, što je dozvoljeno na ovoj deonici, a osim biciklista na nasipu mogu da se kreću i vozila sa dozvolom – samo ukoliko se bave održavanjem i nadziranjem nasipa.

Vozač kamiona, kog je policija nakon incidenta identifikovala, vozio je neprilagođenom brzinom i postao predmet interesovanja policije i “Voda Vojvodine”. Da li je imao dozvolu nadležnog Vodoprivrednog preduzeća “Dunav” Bačka Palanka da se uopšte kreće krunom nasipa u ovom preduzeću nikada nisu otkrili javnosti.

Ćutanjem se sada brani i nadležna pokrajinska vodoprivredna inspekcija, kojoj je sredinom decembra ovaj predmet predat kako bi se prekršioci zakona kaznili, a cela situacija sa zloupotrebom krune nasipa dovela u red.

Detaljnije o iskustvu Novosađanke Dragane Arsić, koja je ispričala kroz šta je prošla tog dana kad su ona i suprug zbog nasilne vožnje kamiondžije mogli da poginu, saznajte OVDE.

Izvor: 021
Foto: Printscreen/Youtube