Početna Gradske teme Nadležni ne otkrivaju ishod istrage nasilne vožnje kamiona na nasipu kod Begeča

Nadležni ne otkrivaju ishod istrage nasilne vožnje kamiona na nasipu kod Begeča

Epilog bahate vožnje kamiona posred nasipa i direktno ugrožavanje života dvoje Novosađana na biciklu još uvek nije poznat – iako su nadležni vodni inspektori Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dobili ceo predmet u svoju nadležnost od policije, već tri nedelje ne odgovaraju na pitanja novosadskih medija.

Reč je o deonici Begeč – Čelarevo na kruni nasipa, gde je sredinom oktobra vozač kamiona kompanije “Elita-Coop” iz Bačke Palanke zamalo pregazio dvoje građana, iako je znao da naleće direktno na njih i da krši zakon.

Dvoje Novosađana vozili su bicikl, što je dozvoljeno na ovoj deonici, a osim biciklista na nasipu mogu da se kreću i vozila sa dozvolom – samo ukoliko se bave održavanjem i nadziranjem nasipa.

Vozač kamiona, kog je policija nakon incidenta identifikovala, vozio je neprilagođenom brzinom i postao predmet interesovanja policije i “Voda Vojvodine”. Da li je imao dozvolu nadležnog Vodoprivrednog preduzeća “Dunav” Bačka Palanka da se uopšte kreće krunom nasipa u ovom preduzeću nikada nisu otkrili javnosti.

Ćutanjem se sada brani i nadležna pokrajinska vodoprivredna inspekcija, kojoj je sredinom decembra ovaj predmet predat kako bi se prekršioci zakona kaznili, a cela situacija sa zloupotrebom krune nasipa dovela u red.

Detaljnije o iskustvu Novosađanke Dragane Arsić, koja je ispričala kroz šta je prošla tog dana kad su ona i suprug zbog nasilne vožnje kamiondžije mogli da poginu, saznajte OVDE.

Izvor: 021
Foto: Printscreen/Youtube