Početna Gradske teme Nagrada policajcima za spašavanje života

Nagrada policajcima za spašavanje života

policija petrovaradi4 4decembar

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i načelnik Policijske uprave Novi Sad Siniša Radaković uručili su nagrade policajcima Zoranu Novaku i Milanu Stamenkoviću koji su spasili život sugrađanki, izvukavši je iz reke Dunav.

Na predlog načelnika Policijske uprave Novi Sad doneo sam odluku o novčanom nagrađivanju dvojice policijskih službenika policijske stanice u Petrovaradinu, za akciju spašavanja ljudskog života. Počastvovani smo što u našem gradu imamo policajce koji su pravovremeno reagovali, i sprečili gubitak jednog ljudskog života. Zoran Novak je, pre ovog slučaja, već dva puta spašavao ljudske živote, i zahvaljujem mu se na takvoj požrtvovanosti i posvećenosti poslu. Mlađe kolege od njega imaju mnogo da nauče“, istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Policajci su nagrađeni sa po 40 000 dinara, a gradonačelnik se zahvalio i načelniku PU, ocenivši da je stanje bezbednosti u Novom Sadu u 2015. godini poboljšano. Kako je rekao to pokazuju statistički podaci, ali i subjektivan osećaj građana.

U gradu sa 400 000 stanovnika uvek ima neželjenih događanja, ali Policija radi sve kvalitetnije i maksimalno odgovorno, pa su pomaci vidljivi, i mora se nastaviti tim putem“, naglasio je gradonačelnik Vučević.

Prema rečima policijskog službenika Zorana Novaka, policajci su reagovali odmah po dobijanju dojave, i brzom i efektnom akcijom uspeli su da spasu život. Istog dana, u ponedeljak, 30. decembra, u Vrbasu policajci Predrag Dubak i Borivoje Dakić takođe su spasili ženu koja se davila u Jegričkoj reci.

Autor i foto: NsHronika.rs