Početna Gradske teme Nagrade za 210 uspešnih đaka

Nagrade za 210 uspešnih đaka

0

Učesnici projekta “Učim+Znam=Vredim”, 210 najuspešnijih učenika iz sedam lokalnih samouprava, primilo je juče zahvalnice i poklone. Svečanost, koja je tim povodom održana u u holu zgrade Pokrajinske vlade, počela je nastupom Milice Veljković, pobednice u pevanju tradicionalne pesme iz OŠ “Jovan Grčić Milenko” iz Beočina, a nastupili su i horovi OŠ “Jovan Popović” i Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”.

Predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti i pokretač projekta “Učim+Znam=Vredim” Aleksandar Savanović je istakao da projekat konstantno raste i razvija se i da je svake godine sve više škola i lokalnih samouprava koje žele da promovišu najbolje đake.

– Kada smo 2015. godine započeli ovaj projekat nismo mogli ni pretpostaviti da će danas, tri godine kasnije, on izgledati ovako. Počeli smo u Novom Sadu sa 14 bilborda, 30 učenika na njima, a stigli smo do 60 bilborda i više od 200 đaka u sedam lokalnih samouprava koji su svojim uspesima zavredili da budu promovisani. Naša iskrena borba za bolje i zdravije društvo u kom će se ceniti prave vrednosti i promovisati novi društveni uzori, dala je svoje rezultate. Broj uspešnih đaka je svake godine veći, što je jasan znak da ovo društvo ima potencijala da se uhvati u koštac sa svim negativnim pojavama koje se javljuju u svakodnevnom životu decenijama unazad. Godine ratova i tranzicije oduzele su nam mnogo toga, a među njima i jedan sistem pravih vrednosti. Mlade generacije su ostale bez zdravih uzora, koji su uspešni zahvaljujući znanju, radu, marljivosti i učenju, na koje bi se ugledale. Takve uspešne ljude danas promovišemo, jer ova deca su buduća naučna, intelektualna i kulturna elita ove države. Ovim projektom želimo da ih ohrabrimo da istraju, da ne odustaju i da streme ka novim uspesima na koje smo svi ponosni – poručio je Savanović.

Prisutnim roditeljima, mentorima i, svakako, učenicima-učesnicima projekta obratili su se i pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević.

Izvor: Novisad.com
Foto: Novisad.rs