Početna Gradske teme Nagrađeni novosadski vatrogasci, policajci i komunalni milicajci

Nagrađeni novosadski vatrogasci, policajci i komunalni milicajci

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio je zahvalnice pripadnicima Policijske uprave u Novom Sadu, Vatrogasno-spasilačke brigade i Komunalne milicije koji su prilikom obavljanja zadataka iz svog delokruga iskazali visok stepen profesionalizma i posvećenosti. Novčanu nagradu, na predlog pretpostavljenih, dobilo je šestoro policajaca i petoro vatrogasaca, a dvoje komunalnih milicionera dobilo je laptop računare.

– Hvala vam na svemu što ste učinili u 2021. godini. Vaš posao je specifičan i mnogi ne bi mogli da ga rade i ne bi smeli toliko da rizikuju. Zahvalni smo na svim akcijama otkrivanja krivičnih dela i pronalaženja počinilaca, a posebno na spasavanju ljudskih života. Ponosan sam na grad koji ima ovakve bezbednosne službe i Komunalnu miliciju i zadovoljan što država ima snage da popravlja vaš materijalni položaj. Međutim, svestan sam da zaslužujete još mnogo više i svi zajedno ćemo raditi na tome da stvorimo dobar ambijent u kojem mogu da rastu plate. Ponosan sam na sve vas i ne dam da vas kritikuju, jer vi ste naši heroji – istakao je Vučević.

U ime nagrađenih obratio se pomoćnik načelnika Policijske uprave u Novom Sadu Momčilo Sovilj.

– Ova priznanja su zasluga svih naših kolega koji danonoćno rade na terenu kako bi grad bio bezbedan. Trudićemo se da budemo još efikasniji i zahvaljujemo se gradonačelniku na podršci – naglasio je Sovilj.

Zahvalnice su uručene policajcima Momčilu Krsmanoviću, Momčilu Sovilju, Mirku Šarcu, Mitru Tubinu, Vladimiru Trivunoviću i Đuri Radmanu. Nagrađeni su i Dejan Ostojić, Radivoj Popov, Dragan Perić, Dejan Pavkov i Rakić Marko iz Vatrogasno-spasilačke brigade, kao i komunalni milicioneri Jovana Dobrojević i Radomir Vuković.

Nije saopšteno zbog kojih tačno dela su ovi policajci i vatrogasci nagrađeni, kao ni koliki je novčani deo nagrade. Sa njima novinari nisu mogli da razgovaraju, jer nisu imali odobrenje MUP-a za tako nešto.

Komunalni milicioneri su kazali da su oni nagrađeni jer su učestvovali u spasavanju nekoliko ljudi tokom požara koji se nedavno dogodio u zgradi u Ulici Jožefa Marčoka 3-5 na Limanu 4.

Izvor: novisad.com
Foto: Press služba gradonačelnika Novog Sada