Početna Gradske teme Najava strožih mera: “Verovatno ćemo neke svadbe morati da prekinemo”

Najava strožih mera: “Verovatno ćemo neke svadbe morati da prekinemo”

0

Tokom vikenda inspektori su kontrolisali poštovanje epidemioloških mera u 3.800 objekata, a izrekli su 29 kazni.

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković izjavio je da je prethodnog vikenda najviše kontrola poštovanja protivepidemijskih mera bilo u javnom prevozu i da je uočeno dosta nepravilnosti, a najavio je i pojačanu kontrolu sala za veselja. Naglasio je da će kontrole krenuti praktično pojačano u produženom vikendu od četvrtka.

-Verovatno ćemo neke svadbe morati da prekinemo i da nekim vlasnicima objekata izreknemo meru zabrane korišćenja i upotrebe tih prostorija”, poručio je Stamenković.

Stamenković je za RTS rekao da je tokom ovog vikenda bilo više od 250 kontrola javnog prevoza, autobusa u međugradskom i međumesnom saobraćaju i istakao da je uočeno dosta nepravilnosti. Izrečeno je više od 20 prekršajnih naloga,a više od 550.000 dinara je iznos izrečenih naloga.

Naglasio je da to neće prijatno, ali da će insistirati da svi inspektori preduzmu i koriste svoja ovlašćenja u maksimalnoj mogućoj meri. Osim pojačanog nadzora, kaznene mere u narednom periodu biće udvostručene.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay