Početna Gradske teme Najbolji GoPro snimak na svetu snimljen je u Novom Sadu

Najbolji GoPro snimak na svetu snimljen je u Novom Sadu

Nenad Pagonis

Bez ikakve posebne pripreme, nakon nekoliko telefonskih poziva i jedne šetnje centrom, za samo tri minuta, nastao je najbolji GoPro snimak na svetu. Novosađanin Zoran Marinković snimio je kikboksera Nenada Pagonisa kako šeta Dunavskom ulicom unapred, odnosno unazad.

Nenada sam snimao kako se kreće unazad i stalno nešto radi tokom hoda. Svi ostali se kreću normalno. Tako snimljen film ubacujem u studio i okrećem naopako. Dobijamo efekat da se Nenad jedini kreće unapred, a svi ostali unazad – razrešio je misteriju autor nagrađenog snimka Novosađanin Zoran Marinković koji je montažu, muziku i obradu u studiju sam uradio.

Ovaj film nagradio je stručni tima iz GoProa, ali nije tu kraj. Nastavlja se dalje takmičenje u konkurenciji izabranih i nagrađenih filmova. Uz Pagonisa, u filmu se pojavljuju Nency Rose sa šnaucerom Bianca Weiss, bloger Lestat Gianni, Ivan Arpaš iz Invictabikeshop-a, fizioterapeut Jasmina Nikčević sa decom Balšom i Unom, Nenadov trener Miloš, šahisti Saša i Peđa, ulični svirač Aleks Darabas, penzioner Bora Dragaš i Oliver Burda.

Zoran Marinković je već deset godina pilot PPL, a ima položen ispit i registrovanu bespilotnu letilicu Dron, sa kojom pravi slike i filmove iz vazduha. Snimanjem filmova i fotografijom se bavi manje od godinu dana.

Izvor: luftika.rs
Foto: Promo