Početna Gradske teme Najboljim studentima plaćena praksa u državnim institucijama

Najboljim studentima plaćena praksa u državnim institucijama

0

Plaćena studentska praksa za najbolje studente u državnim institucijama počinje danas. U novosadskoj Gradskoj upravi za finansije stručnu praksu će obavljati Jovana Kovačević.

Članica Gradskog veća za budžet, finasije i investicije Adrijana Mesarović tim povodom je juče u Gradskoj kući potpisala ugovor o obavljanju studentske prakse sa Kovačevićevom, studentkinjom Univerziteta u Novom Sadu.

Vlada Republike Srbije je sredinom marta usvojila zaključak po kome je saglasna da studentima koji su upisani u jednu od poslednje dve godine osnovnih akademskih i integrisanih studija, na svakoj visokoškolskoj ustanovi čiji je osnivač Srbija, a koji ostvare najbolji ukupan prosek zaključno sa poslednjim semestrom, obezbedi obavljanje studentske prakse.

– Najbolja investicija za Srbiju je ulaganje u mlade i pametne ljude jer time ulažemo u bolju i svetliju budućnost za sve nas. Odluka Vlade da podrži najbolje studente i obezbedi im priliku da steknu praktična znanja i radno iskustvo tokom studiranja će im značajno pomoći pri zapošljavanju nakon završetka studija. Novi Sad je univerzitetski grad i saradnja Grada i Univerziteta je posebno važna. Verujem da će praksa u Gradskoj upravi za finansije za Jovanu biti veoma značajna jer će svoje znanje stečeno u akademskim uslovima proveriti u praksi, u timskom okruženju i da će time sebi obezbediti kompletnije obrazovanje i u delu praktičnog – rekla je Mesarović.

Praksa će, kako je pojašnjeno, trajati tri meseca, odnosno do 30. juna, sa maksimalno 20 radnih sati u toku radne nedelje. Ukupno 127 najboljih studenata sa univerziteta u našoj zemlji će početi sa praksom, koja će im pomoći u profesionalnom usavršavanju i pronalasku posla. Prema zaključku Vlade Republike Srbije, praksa će se obavljati sa naknadom koja će biti plaćena u iznosu od 10.000 dinara mesečno, a na osnovu potpisanog Ugovora o obavljanju stručne prakse.

Kako je istaknuto u saopštenju, vredni i ambiciozni mladi ljudi imaju potencijal da svojim zalaganjem doprinesu daljem razvoju naše zemlje.

Izvor: Dnevnik
Foto: Grad Novi Sad