Početna Aktuelno “Najlepša bašta Novog Sada“: Mali “skockani” vrt porodice Kraljevački

“Najlepša bašta Novog Sada“: Mali “skockani” vrt porodice Kraljevački

0

Akcija “Najlepša bašta Novog Sada“, koja je prošle godine prvi put uspešno realizovana, nastavlja se i ovog proleća u Novom Sadu.

Medijski pokrovitelji su kompanija Color Media Communications, list “Dnevnik” i Novosadska TV, a od ove godine akcija se organizuje u saradnji i sa Francuskim institutom u Novom Sadu.

Jelica Kraljevački iz Novog Sada ljubav prema cveću i biljkama nasledila je od mame i tate, sa kojima i živi u porodičnoj kući, zajedno sa svojim suprugom.

– Sve što imamo u našem vrtu sami smo napravili. U prednjem delu nalazi se velika žardinjera u obliku zvezde koja je prekrivena raznim višegodišnjim i jednogodišnjim cvećem. Pored nje nalazi se bunar, a tu su i niske ruže, zlatne tuje, muškatle i drvena klupa uspomena od pokojnog dede. U drugom delu je malo jezerce sa ribicama i drvenim mostićem. Oko njega nalaze se dva brega sa raznim cvećem i velika terasa. Sa druge strane je ljuljaška i dve puzave ruže koje dodatno krase naše dvorište u kom svi zajedno uživamo. Kako bi oja majka rekla “imamo mali, ali skockan vrt” – priča Jelica.

Bašta je najlepši kutak svakog doma i zato vas pozivamo da pokažete vašu baštu na koju ste tako ponosni, a da pri tome osvojite vredne nagrade (seme, sadnice, saksije i drugo).

Žiri će, kao i prethodne godine, činiti poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija.

Vaše predloge možete slati do 15.06. putem mejl adrese: najlepsabasta@gmail.com, a sve predloge ćemo objaviti u našim medijima (“Dnevnik” – dnevnik.rs, Novosadska TV, nshronika.rsnadlanu.com).

Podsećamo, prošlogodišnja pobednica bila je Elizabeta Carević iz Sremske Kamenice, koja je osvojila vikend-putovanje u Opatiju u hotelu “Grand hotela Adriatic”.

Sponzor akcije je AMS osiguranje.

Foto: Privatna arhiva