Početna Aktuelno “Najlepša bašta Novog Sada“: “Zeleni talasi” šalju nam poruke iz prirode

“Najlepša bašta Novog Sada“: “Zeleni talasi” šalju nam poruke iz prirode

0

Akcija “Najlepša bašta Novog Sada“, koja je prošle godine prvi put uspešno realizovana, nastavlja se i ovog proleća u Novom Sadu.

Medijski pokrovitelji su kompanija Color Media Communications, list “Dnevnik” i Novosadska TV, a od ove godine akcija se organizuje u saradnji i sa Francuskim institutom u Novom Sadu.

Danas vam predstavljamo baštu Miloša Petrovića iz Veternika, čije dvorište krase brojne biljke i cveće svih boja, a čitavom ambijentu poseban šarm daju skulpture koje je napravio pre nekoliko godina a koje je nazvao “Zelene žene”. Kao posebna dekoracija poslužili su i stari radio aparati “Zeleni talasi” za koje, kako Miloš kaže, smatra da nije potrebno dodatno objašnjenje sem da oni nose poruku da treba da se okrenemo prirodi, da je osluškujemo, živimo i uživamo u njoj.

– Trenutno pravim još nekoliko zanimljivih stvari koje će dekorisati moj vrt, a i one će, naravno, imati neku svoju poruku. Nažalost, još uvek nisu završeni projekti u pitanju, pa ih zato nisam fotografisao – kaže Miloš, po zanimanju građevinski inženjer kojem baštovanstvo predstavlja nešto više od hobija jer za njega rad u bašti predstavlja odmor i posebno uživanje.

Bašta je najlepši kutak svakog doma i zato vas pozivamo da pokažete vašu baštu na koju ste tako ponosni, a da pri tome osvojite vredne nagrade (seme, sadnice, saksije i drugo).

Žiri će, kao i prethodne godine, činiti poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija.

Vaše predloge možete slati do 15.06. putem mejl adrese: najlepsabasta@gmail.com, a sve predloge ćemo objaviti u našim medijima (“Dnevnik” – dnevnik.rs, Novosadska TV, nshronika.rsnadlanu.com).

Podsećamo, prošlogodišnja pobednica bila je Elizabeta Carević iz Sremske Kamenice, koja je osvojila vikend-putovanje u Opatiju u hotelu “Grand hotela Adriatic”.

Sponzor akcije je AMS osiguranje.

Foto: Privatna arhiva