Početna Gradske teme Najlon pijaca dobija 1.500 kvadratnih metara natkrivenog prostora

Najlon pijaca dobija 1.500 kvadratnih metara natkrivenog prostora

0

Boravak na Najlon pijaci, jednoj od najvećih u Novom Sadu, kako najavljuju iz JKP “Tržnica”, trebalo bi da bude prijatniji, pošto će ova pijaca dobiti još gotovo 1.500 kvadratnih metara natkrivenog prostora.

JKP “Tržnica” je, kako objašnjava Ana Pataki, pomoćnik direktora ovog preduzeća, odlučila da deo kapitalnih subvencija iz budžeta grada utroši na podizanje ove nadstrešnice, prenose “Večernje novosti”.

Investicija je vredna oko 13,2 miliona dinara – jasna je Ana Pataki. – Dosad smo već natkrili oko 6.000 kvadratnih metara, tako da sada nastavljamo taj posao. Trenutno radimo na izradi projektne dokumentacije, a očekujemo da će, do kraja godine, kompletna nadstrešnica biti podignuta, odnosno da će ovaj ozbiljan posao biti priveden kraju.

Sama Najlon pijaca, inače, sve je popularnija, pošto je od pijace koja je radila samo nedeljom, kao svojevrsni “buvljak” i auto-pijaca, postala prostor za trgovanje akivan već od četvrtka do nedelje.

Ova pijaca, inače, kako navode u “Tržnici”, nastala je spontano šezdesetih godina prošlog veka na desnoj strani Temerinskog puta. U prvo vreme činila su je dva reda na zemlji postavljenih najlona i novina, na koje su građani iznosili i prodavali istrošenu odeću i obuću, stare neispravne kućne aparate i nešto druge polovne robe.

Kako prenose “Večernje novosti”, premeštanjem na levu stranu Temerinskog puta Najlon pijaca je s vremenom izrastala u pravu buvlju pijacu, sa širokom ponudom raznovrsne polovne robe, antikviteta, polovnih automobila, nameštaja, građe, ogrevnog drveta, stoke i kućnih ljubimaca, a danas ova pijaca zauzima površinu od oko 38.000 metara kvadratnih. Znatno je proširena 2003. i 2004. godine, kada su izvedeni obimni radovi na uređenju platoa, infrastrukture, izgradnji ulazno-izlaznih rampi, sagrađena su dva sanitarna čvora za zakupce i posetioce…

JKP “Tržnica”, kako je najavila Ana Pataki, nastavila je i sa nabavkom opreme za elektronsku naplatu pijačarine.

Sada smo opremu nabavili i za pijacu u Petrovaradinu – dodaje Pataki. – U planu je da sve pijace opremimo ovom opremom.

Izvor: mojnovisad.com
Foto: nstrznica.co.rs