Početna Gradske teme Najlon pijaca od petka ponovo radi

Najlon pijaca od petka ponovo radi

0

Najlon pijaca ponovo će biti otvorena u petak, 8. maja, a radno vreme biće od petka do nedelje u periodu od 6 do 13 časova.

Kako navode iz JKP “Tržnica”, svi zaposleni su u obavezi da nose maske i rukavice, po potrebi i vizir. Takođe, zakupci na Najlon pijaci obavezni su da od ulaska do izlaska sa pijace, nose zaštitnu masku i rukavice, uz poštovanje mere socijalne distance.

“Svi kupci dužni su da nose masku i rukavice, poštujući meru socijalne distance. U slučaju većeg broja osoba koje se nalaze na pijaci, odnosno više od jedne osobe na površini od četiri metra kvadratna, šef pijace ima ovlašćenja da privremeno zatvori pijacu. Takođe, šef pijace može da udalji zakupca bez zaštitnih sredstava u vidu maske i rukavice“, navode u Tržnici.

Ulaz na Najlon pijacu je kapija u Temerinskoj ulici, između lokala Morava i upravne zgrade, dok je izlaz sa Najlon pijace izlazna kapija u Primorskoj.

Kako navode iz Tržnice, naplata i komunikacija sa zakupcima mora se odvijati uz sve zaštitne mere i poštovanje socijalne distance.

“Sva prodajna mesta su minimum širine dva metra i maksimalno je moguće prisustvo jednog prodavca po jednom prodajnom mestu. U slučaju veće tražnje pred prodajnim mestom, korisnik prodajnog mesta je dužan da održava red i socijalnu distancu za to prodajno mesto. Sredstva dezinfekcije koja su dostupna zakupcima i kupcima se obezbeđuju na glavnom ulazu u upravnu zgradu, kao i sanitarnom čvoru“, navodi ovo preduzeće.

Pre i posle radnog vremena Najlon pijace, kompletan pijačni prostor će biti dezinfikovan.

Autor: Milica Ćirić
Foto: Pixabay