Početna Gradske teme Najveći bioskop u Vojvodini otvoren pred nekoliko hiljada Novosađana

Najveći bioskop u Vojvodini otvoren pred nekoliko hiljada Novosađana

4dx

Najveći bioskop u Vojvodini i najmoderniji u Srbiji – novosadski CineStar 4DX, koji se sa 10 dvorana i nešto manje od 1.400 mesta za sedenje prostire na čak 5.000 kvadrata zasebne zgrade tržnog centra BIG, juče je svečano otvoren nastupom DJ-a, besplatnim pićem i kokicama, kao i tradicionalnim petominutnim vatrometom za nekoliko hiljada Novosađana. Uprkos lošem vremenu zbog kog je otkazana žurka na otvorenom, interesovanje posetilaca je bilo ogromno – prodato je više od 2.000 ulaznica, a karte za filmske projekcije u 4DX dvorani planule su u prvih sat vremena od otvaranja blagajni.

guzva

Malo pre početka prikazivanja prvih filmova, održana je i zvanična ceremonija otvaranja. Uglednim zvanicama iz kulturnog, sportskog i privrednog života vojvođanske prestonice, poput Igora Mirovića, predsednika Pokrajinske vlade, zatim Jovane Balašević, glumice, Vladimira Cvetkovića, foto-modela, Jelene Buče, članice benda Frajle, glumaca iz popularne serije Dnevnjak, Nenada Pagonisa, višestrukog svetskog prvaka u kik boksu, Ive Obradović, veslačice, Jelene Graovac, bivše reprezentativke u karateu, Mare Skendžić Reljić, urednice zabavnog programa RTV Vojvodine… i brojnim drugima obratili su se Zoran Savić, direktor kompanije Blitz CineStar za Srbiju i Robert Jahav, direktor kompanije BIG Cee, dok je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada bioskop zvanično proglasio otvorenim.

Jovana Balasevic i Zoran Savic, direktor CineStara za Srbiju

“Novosadski multipleks treći je i ujedno najambiciozniji projekat u našoj zemlji kompanije Blitz CineStar – najvećeg i najposećenijeg lanca bioskopa u regionu. Za nama su meseci požrtvovanog i uzbudljivog rada na izgradnji bioskopa koji će biti dostojan ovog grada. Građani Novog Sada bili su sve vreme naša najveća inspiracija i motivacija da uvek damo malo više – da budemo još bolji i kreativniji. Hvala vam što večeras sa nama proslavljate ovaj uspeh, jer se prave filmske i životne magije događaju samo u punim bioskopskim salama”, rekao je Zoran Savić direktor kompanije Blitz CineStar za Srbiju.

vatromet1

Robert Jahav, direktor kompanije BIG Cee izrazio je veliko zadovoljstvo zbog učešća TC BIG u ovom velikom i značajnom projektu i naglasio je da je tržni centar BIG ispunio svoje obećanje i građanima Novog Sada poklonio najveći i najmoderniji bioskop u Vojvodini, istakavši da će kompanija BIG CEE nastaviti da investira u Novi Sad.

130_5401

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada rekao je da Novosađani zaslužuju ovako moderan multipleks, opremljen prema najsavremenijim tehničkim standardima, u kojem će moći da na pravi način uživaju u filmovima. On je dodao da, uprkos razvoju tehnologije i medija koji danas omogućavaju ljudima da novija filmska ostvarenja gledaju kod kuće, veruje da bioskop nikada neće izaći iz mode:

zoran savic i milos vucevic

“Gledanje filma na velikom platnu ima posebnu čar i pregršt prednosti. Očekuje nas jedinstveno iskustvo sa pet zvezdica koje nudi ovaj multipleks. Za nas je značajno što će poseta ovom bioskopu sada predstavljati i mesto celodnevnog provoda za čitavu porodicu”, rekao je gradonačelnik i dodao da “u želji da u CineStaru gledamo premijere najboljih domaćih i svetskih filmskih hitova, proglašava bioskop otvorenim.”

jelena buca

Podsetimo, novosadski CineStar bioskop je prvi i jedini sa 4DX dvoranom u Srbiji – opremljenom specijalnim sedištima koja se pomeraju zajedno sa filmskim slikama na platnu, senzorima za intenzivne mirise, nalete vetra, vode, magle, mehurića, kao i neverovatnim svetlosnim efektima.

Nenad Pagonis i Iva Obradovic

Osim 4DX sale novosadski multipleks ima i ultimativne RealD 3D dvorane, kao i eXtreme salu – specijalni CineStar standard. Gigantska wall-to-wall platna, najnovija tehnologija, poput Dolby Digital EX i DTS zvučnog sistema, koja obezbeđuje kristalno jasnu sliku i ton, su samo neke od tehničkih karakteristika i superiornosti ovog bioskopa. Sve sale su komforne, sa velikim i nestandardnim razmakom za noge, kožnim VIP foteljama, atraktivnim ljubavnim i Love Box sedištima, namenjenim parovima koji žele intimu.
Novosadski multipleks ima dva specijalno dizajnirana CineStar kafića s terasom i atmosferom lounge bara, dve prostrane i moderno opremljene igraonice, odnosno rođendaonice sa Play Station konzolama.

maskirana porodica

104_5221

vladimir cvetkovic

24_5280

Novosadski multipleks ima dva specijalno dizajnirana “CineStar” kafića s terasom i atmosferom lounge bara, dve prostrane i moderno opremljene igraonice, odnosno rođendaonice sa Play Station konzolama.

cinestarman i maskirani decak

Brend CineStar razvio se iz bioskopa kompanije Kieft & Kieft Filmtheater GmbH, koja je, nakon preko četiri decenije rada kao operater klasičnog bioskopa, još 1993. otvorila svoj prvi multipleks u Nemačkoj, te brend od tada predstavlja veličanstveni spoj jedinstvene arhitekture, vrhunskog komfora, sofisticiranog enterijera, kao i inovativnih tehnologija zvuka i slike – sa više od 100 multipleksa – i to ne samo u Nemačkoj, nego u više evropskih zemalja (Češka, Švajcarska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina).

118_5365

Investicija CineStara i lokalnih investitora u tri projekta vredna više miliona evra donosi u Srbiju 18 sala sa ukupno 2800 sedišta. Kompanija Blitz CineStar, vlasnik najvećeg lanca multipleksa sa projektima koji se dovršavaju broji 17 multipleksa u regionu i 110 digitalnih dvorana, uključujući IMAX® i 4DX, kao i blizu 19.000 sedišta. Godinama unazad predstavljaju jedan od najpoznatijih brendova u regionu i najveći bioskopski operater, koji u 2016. očekuje neverovatnu brojku od preko 4.000.000 kupljenih bioskopskih ulaznica.
Robert Jahav1

vatromet

Autor: NsHronika
Foto: Promo