Početna Gradske teme Nakon divljih svinja, Novosađane sada posećuju i drugi nezvani gosti iz šume

Nakon divljih svinja, Novosađane sada posećuju i drugi nezvani gosti iz šume

0

Nakon panike koju su izazvali divlji veprovi koji šetaju ulicama Novog Sada, ovaj grad su rešile da posete još neke životinje, čije je prirodno stanište šuma. Naime, jedna lisica fotografisana je u samom centru grada, kod Mašinske škole.

Novosađanin koji je objavio fotografiju na društvenim mrežama, naveo je i da su intervenisale nadležne službe nakon što je lisica primećena.

Ova objava izazvala je više komentara, od kojih se jedan osvrće na to da nije čudno da lisica živi u gradu, jer ih tu ima mnogo, već je neobično samo to što je dozvolila da bude viđena.

Da podsetimo, protekle nedelje je divlja svinja u naselju Liman jurila mladića koji joj je jedva umakao, a nakon tog incidenta, nekoliko policijskih patrola je tragalo za krznenim “počiniocem” – peške i automobilom – ali, bezuspešno. Tada su nadležni osmislili strategiju po kojoj će se postupiti naredni put kad svinja bude uočena.

Dva meseca ranije, nekoliko divljih veprova preplivalo je Dunav, došlo do Štranda, pojurilo spasioca, i otišlo na Liman.

Ostaje pitanje da li će uskoro biti osmišljena strategija i za “borbu” protiv lisica, ukoliko i one počnu učestalije da “poziraju” pred kamerama.

Izvor: Blic
Foto: Ilustracija/Pixabay