Početna Gradske teme Nakon praznika se kreće sa obnovom i uređenjem javnih i slobodnih površina...

Nakon praznika se kreće sa obnovom i uređenjem javnih i slobodnih površina u bloku ograničenom ulicama Beogradski kej, Marka Miljanova, Dušana Vasiljeva i Episkopa Visariona

0

Nakon praznika Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije započeće uređenje javnih i slobodnih površina u bloku ograničenom ulicama Beogradski kej, Marka Miljanova, Dušana Vasiljeva i Episkopa Visariona.

Vrednost predviđenih radova iznosi 40,7 miliona dinara, a rok za završetak je 150 kalendarskih dana.

Unutarblokovski prostor od 4100 metra kvadratnih, okružen sa 4 stambene kule, dobiće uređen plato kod dečijeg igrališta i košarkaškog terena. Radovi će obuhvatiti i sanaciju sva četiri stepeništa ovog bloka, pošto su ona devastirana i nebezbedna.

Dečije igralište i sportski teren biće obloženi tartanom, dok će se na sportskom terenu naći dva koša sa integrisanim golovima i zaštitnom ogradom oko golova. Postojeći sto za stoni tenis biće saniran. Za rekreativno vežbanje, razvoj motorike i zabavu, za decu starijeg uzrasta biće postavljena multifunkcionalna konstrukcija, a ovaj rekvizit će dobiti svetleće elemente i delove, kao što je svetleći tobogan.

Dotrajali i uništeni urbani mobilijar biće uklonjen, a na njegovo mesto biće postavljeno dvadeset novih klupa, dve kontinualne klupe, petnaest kanti za otpatke, kao i dva držača za bicikle. Zelenilo, u ukupnoj površini od 1691 metar kvadratnih, biće obogaćeno sadnjom listopadnog i četinarskog drveća.

Vrednost predviđenih radova iznosi 40,7 miliona dinara, a rok za završetak je 150 kalendarskih dana.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay