Početna Gradske teme Napreduje izgradnja deonice pruge Beograd-Budimpešta kod Bačke Topole

Napreduje izgradnja deonice pruge Beograd-Budimpešta kod Bačke Topole

0

Prema rečima nadležnih, ova investicija će u velikoj meri povećati trgovinski, industrijski i turistički potencijal opštine Bačka Topola. Predviđena je izgradnja tri podvožnjaka i tri nadvožnjaka.

Industrijski park u Bačkoj Topoli prostire se na 32 hektara, od čega 17 hektara zauzimaju različite fabrike i kompanije. Zahvaljujući brzoj pruzi, ovo područje će biti još atraktivnije za investitore.

Atila Šefer, član Opštinskog veća zadužen za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine, Bačka Topola: „U ovom trenutku takođe postoje površine koje su u procesu prodaje, a u proteklom periodu je već realizovano nekoliko investicija u industrijskom parku, tako da se nadamo da će ovaj dodatni sadržaji doprineti kako ekonomski, tako verujem i u turističkom smislu, razvoju samog mesta Bačka Topola ili Opštine Bačka Topola.”

Trenutno je u toku izgradnja železničkih prelaza. Podvožnjaci se grade na Senćanskom i Bečejskom putu, odnosno u industrijskom parku, kod kompanije „Inomag”. Prelaz kod Bečejskog puta uskoro će biti zatvoren zbog izgradnje, a saobraćaj će u narednih 5-6 meseci biti preusmeren na prelaz kod Senćanskog puta.

Adrijan Satmari, predsednik Opštine Bačka Topola:

„Podvožnjaci na Senćanskom i Bečejskom putu biće pogodni kako za saobraćaj vozila tako i za pešake, dok će prelaz kod „Inomag”-a biti pogodan samo za biciklistički saobraćaj i za pešake. Što se tiče nadvožnjaka, oni se nalaze van naselja, jedan je predviđen kod poljoprivrednog preduzeća „Doža Đerđ”, drugi kod Zobnatice, a treći kod mesta Mali Beograd.”

Biće renovirana i železnička stanica u Bačkoj Topoli, a to predstavlja iskorak i u putničkom i u teretnom saobraćaju. Biće izgrađen i jedan teretni terminal. Planirano je da investicija bude završena do kraja 2024. godine.

Izvor: pannon rtv
Foto: Pixabay