Početna Gradske teme Napreduje izgradnja vrtića na Klisi

Napreduje izgradnja vrtića na Klisi

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Klisu i tom prilikom obišao radove na izgradnji kanalizacije otpadnih voda, nakon čega je posetio i petočlanu porodicu Dujin, kao i gradilište budućeg objekta Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo”.

Buduće obdanište u novosadskom naselju Klisa do kraja ove godine primiće 300 novih mališana, o kojima će, u potpuno opremljenom prostoru, brinuti više od 30 zaposlenih.

– Ljudi sa Klise, Vidovdanskog naselja i Slane bare decu neće morati više da vode u druge delove grada, već u Orahovu ulicu – izjavio je gradonačelnik.

Najavio je da će taj kraj dobiti novi parking prostor, rasvetu i potpuno drugačiji, urbaniji ambijent, što će, kaže, uticati na porast vrednosti nekretnina u ovom kvartu.

– Nismo odustali od besplatnih vrtića, iako je ovo teška godina za sve, pa i za naš grad, tako da ćemo nastaviti i u ovoj godini da pružamo porodicama potpuno besplatan boravak dece u predškolskoj ustanovi i da subvencionišemo privatne vrtiće, a spremamo i tender za kupovinu udžbenika za sve đake prvake – rekao je on.

Vučević kaže da je ugovorena poslednja faza kanalizacione infrastrukture u slivu Ulice Baja Pivljanina i susednih ulica, te da je u toku projektovanje infrastrukture za Gornje livade, veliko klisansko naselje nastalo na nekadašnjim njivama.

On je posetio i petočlanu porodicu Dujin koja živi u Ulici Draginje Ružić i realizuje ideju o pokretanju malog biznisa.

Izvor: RTV
Foto: Novisad.rs