Početna Gradske teme Napreduju radovi na dogradnji fiskulturne sale u OŠ “Vasa Stajić”

Napreduju radovi na dogradnji fiskulturne sale u OŠ “Vasa Stajić”

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članicom Gradskog veća za obrazovanje Dinom Vučinić prisustvovao obilasku radova na fiskulturnoj sali, u OŠ “Vasa Stajić”, gde je u toku njena dogradnja. Dogradnjom će školska zgrada biti povezana sa fiskulturnom salom i biće proširen njen kapacitet.

Uveliko traju radovi na izgradnji školske sportske hale u okviru OŠ “Vasa Stajić” i zadovoljan sam što će ovo biti još jedna škola u Novom Sadu koja će biti kompletno opremljena, kako bi učenici i nastavnici mogli da obavljaju nastavu u najboljim uslovima. Ova škola nikada nije imala pravu fiskulturnu salu, odnosno, postojeća sala nije funkcionisala u punom kapacitetu i to je tako bilo 60-70 godina. Grad je omogućio njenu dogradnju i biće to zaista jedan moderan objekat. Nova hala će imati tribine i podno grejanje, a radi se uporedo i na tzv. toploj vezi između školske sale i glavne zgrade škole. Verujem da ćemo u drugom polugodištu nastupajuće školske godine moći ovde da vidimo i đake na nastavi. Grad je obezbedio budžet u iznosu od 237 miliona dinara za tu investiciju. Dakle, ima dovoljno sredstava, dovoljno radnika i očekujem da se izvođač drži ugovorenog roka – rekao je Vučević.

Gradonačelnik je napomenuo i da se nastavljaju investicije u druge novosadske škole.

Trudićemo se da sve naše škole imaju maksimalnu opremljenost i najbolje uslove za đake. Završavamo veliku investiciju u OŠ “Ivan Gundulić”, čiji će kapaciteti biti prošireni za skoro trećinu. Uveliko traju radovi u Srednjoj medicinskoj školi “7. april” koju takođe proširujemo. Za sledeću godinu smo pomerili radove u osnovnoj školi u Futogu, a čeka nas i sređivanje sportske sale u Kaću, koja je u lošem stanju. U saradnji sa Pokrajinom, očekuje nas izgradnja nove OŠ “Miloš Crnjanski” na Satelitu, i mislim da će to biti prva škola koja će po kapacitetima moći da primi sve đake u jednoj smeni. Krenućemo i u pripremu tendera za izgradnju osnovne škole u Jugovićevu, gde su i stanovi za pripadnike vojske, policije i bezbednosnih službi, jer će to biti veliko naselje, a po urbanističkim planovima, tu su predviđeni i osnovna škola i novi vrtić – istakao je Vučević i zahvalio svim radnicima koji su po visokim temperaturama na gradilištu i što rade i grade za đake i nastavnike tako divan objekat.

Proširenje se radi zbog povećanog broja učenika i odeljenja, a postojeća fiskulturna sala, izgrađena 1956. godine, je nedovoljno prostrana za realizaciju nastave fizičkog vaspitanja za sva odeljenja u toku nedelje. Zbog toga, niži razredi nemaju fizičko vaspitanje u sali, a realizacijom projekta se očekuje proširenje objekta za 1240 m2 i 76,57 m2 tople veze.

Izvor: rtv.rs
Foto: Grad Novi Sad