Početna Gradske teme Nastava iz Karlovačke se seli u Svetosavski dom

Nastava iz Karlovačke se seli u Svetosavski dom

0

Po saznanjima “Dnevnika”, za sada je u školi 15 učionica spremno da primi đake, a u Svetosavskom domu će im na raspolaganju biti osam do deset.

– Za petnaestak dana u zgradi škole će biti osposobljeno dodatnih tri do pet učionica – kaže v. d. direktora gimnazije Radovan Kovačević.

On dodaje da je u toku priprema i opremanje onih u Svetosavskom domu, kao i verifikacija tog prostora za nastavu. To važi i za Sokolski dom, u kojem će se odvijati časovi fizičkog vaspitanja.

Kovačević napominje da će se nastava na oba mesta odvijati u dve smene, ali nije znao da kaže dokle će takva situacija trajati.

– Po informacijama iz JUP-a, koji je zadužen za realizaciju radova i nadzor nad njima, obnova teče utvrđenom dinamikom – kaže Kovačević za “Dnevnik”.

Građevinski inženjer u GAT-u Boriša Žarković kaže da će se 70 odsto nastave odvijati u Karlovačkoj gimnaziji, i to u južnom delu zgrade. On napominje da će svake sedmice radnici oslobađati po jednu učionicu, dok se ne presele u severno krilo.

– Obnavlja se kompletna vodovodna i kanalizaciona mreža u školi, a grejna delimično – navodi Žarković i dodaje da će biti zamenjeni radijatori i ventili koji su dotrajali. Pošto instalacije prolaze kroz podove u učionicama, i one su obuhvaćene radovima.

Obnova fasade, vodovodne i kanalizacione mreže i grejnih instalacija u Karlovačkoj gimnaziji počela je 24. jula. Radovi po ugovoru treba da budu završeni u roku od devet meseci od trenutka uvođenja izvođača u posao.

Vrednost radova je 202.808 evra, bez PDV-a.

Izvor: Dnevnik
Foto: karlovci.org.rs