Početna Gradske teme Nastavak radova na komunalnom opremanju u okolini Ulice Bate Brkića

Nastavak radova na komunalnom opremanju u okolini Ulice Bate Brkića

0

Stanovnici Novog naselja na jesen mogu očekivati nastavak komunalnog opremanja bloka oko novoizgrađenog produžetka Ulice Bate Brkića, budući da je Gradska uprava za građevnsko zemljište i investicije raspisala tender za uređenje saobraćajnih površina s pratećom infrastrukturom.

Reč je, inače, o drugoj fazi radova, i to na zemljištu površine oko 1,3 hektar, ograničenom ulicama Bate Brkića, Anđe Ranković, Stevana Hristića, Braće Dronjak i Partizanskih baza.

Imajući u vidu proširenje susednih blokova, izgradnju novih stambenih kompleksa, te proširenje Ulice Bate Brkića, koja je pretvorena u saobraćajnicu bulevarskog tipa, neophodno je prostor prilagoditi potrebama stanara tog kvarta. Javnom nabavkom je obuhvaćena izgradnja pristupnih puteva s parking-mestima i prilaznim trotoarima, ali i kanalizacione mreže i vodovodnih priključaka. Osim toga, planirano je postavljanje odgovarajuće saobraćajne signalizacije i javne rasvete, odnosno 14 svetiljki.

Pre izgradnje puteva, parkinga i pešačkih staza, kao i postavljanja saobraćajne signalizacije, trebalo bi raščistiti pet parcela, odnosno srušiti stare garaže, pomoćne objekte i šahtove.

Iz tenderske dokumentacije može se primetiti da je u narednoj, trećoj fazi uređivanja, predviđeno postavljanje urbanog mobilijara, izgradnja dečjih i rekreacionih igrališta, sportskih terena i drugih sadržaja.

Druga faza radova trebalo bi da počene najesen i to na zemljištu ograničenom ulicama Bate Brkića, Anđe Ranković, Stevana Hristića, Braće Dronjak i Partizanskih baza

Za završetak druge faze komunalnog opremanja bloka oko Ulice Bate Brkića odabrani izvođač će imati najviše 120 kalendarskih dana, a za kvalitet radova moraće da garantuje najmanje tri godine. Ponude na tender Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije podnose se do 25. avgusta, a 25 dana nakon toga biće doneta odluka o dodeli ugovora ili pak obustavi postupka.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay