Početna Gradske teme Nastavlja se izgradnja Centralne kuhinje Radosnog detinjstva

Nastavlja se izgradnja Centralne kuhinje Radosnog detinjstva

0

Izgradnja Centralne kuhinje Radosnog detinjstva konačno bi mogla da bude nastavljena, saznaje 021.rs.

Kamen temeljac za kuhinju je položen još 2011. godine, a Radosno detinjstvo je danas raspisalo tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za završetak objekta. Rok za dostavljanje ponuda je mesec dana. Teško je proceniti kada će uslediti radovi, jer prvo treba da se napravi projekat završetka izgradnje kuhinje, ali pokretanje ovog tendera znači da su Radosno detinjstvo, gradska vlast, Uprava za kapitalna ulaganja i Pokrajina našli sredstva da sve privedu kraju.

Kuhinju je svojevremeno počela da zida novosadska vlast na čijem čelu je tada bio demokrata Igor Pavličić, ali je posle godinu dana sve stalo. Do danas se nije saznalo šta je bila glavna kočnica, ali se nezvanično moglo čuti da izvođač radova “Dijagonala” nije dobro izveo posao i da je novac potrošen. Takođe, tada je došlo i do promene vlasti u Novom Sadu i dotadašnji DS je zamenio SNS.

Za 021.rs su Upravi za kapitalna ulaganja svojevremeno naveli da je završeno 74 odsto objekta i da je rok za završetak radova istekao 31. marta 2014. godine. Tada je procenjena vrednost radova bila 471 milion dinara, a utrošeno je 347 miliona dinara. Iz Grada su više puta navodili da je obaveza Pokrajine da obezbedi preostalih 90 miliona za završetak radova.

Kako je još davno najavljeno, novi objekat imaće kuhinju, vešernicu i odeljenje za tehničku dokumentaciju. Kapacitet je 20.000 obroka, a predviđeno je da kuhinja bude opremljena najsavremenijom opremom za prihvat, obradu i distribuciju namirnica po “hasap” sistemu kontrole hrane i prema mnoštvu ISO standarda.

Obroci za mališane sada se pripremaju u dve kuhinje. Jedna je u ulici Pavla Simića, a druga na Telepu.

Izvor: 021.rs