Početna Gradske teme Nastavljaju se radovi u Ulici Kraljevića Marka

Nastavljaju se radovi u Ulici Kraljevića Marka

0

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije obaveštava javnost da od utorka, 10. januara 2023. godine, počinje druga faza radova na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u Ulici Kraljevića Marka, koja obuhvata deonicu od Ulice Berislava Berića do Maksi diskonta u okviru stambeno-poslovnog kompleksa “Kraljev park”.

Navedeni deo ulice biće u potpunosti zatvoren za saobraćaj, a prema planiranoj dinamici radovi će trajati do sredine marta, nakon čega će se pristupiti rekonstrukciji poslednje deonice (od “Kraljevog parka” do Bulevara kralja Petra I). Krajem decembra prošle godine kompletno su završeni svi predviđeni radovi u prvom delu ulice, od Bulevara Jaše Tomića do Ulice Berislava Berića.

U okviru ovog investicionog projekta, Ulica Kraljevića Marka dobija obnovljenu kolovoznu konstrukciju, obostrane pešačke staze od behaton kocki, nove kolske ulaze i 102 parking mesta sa upravnom šemom parkiranja. Postojeća kanalizaciona mreža se rekonstruiše, a izgradnjom 50 novih slivnika biće omogućeno efikasno odvođenje površinskih voda sa saobraćajnih površina.

Naročito vodeći računa o zelenom fondu u našem gradu, u Ulici Kraljevića Marka biće očuvana postojeća stabla koja se nalaze u uličnom koridoru, dok je nekoliko mladih sadnica presađeno na lokacije u neposrednoj blizini.

Projektom je predviđena demontaža celokupnog postojećeg javnog osvetljenja, te postavljanje novih 16 stubova, visine 8 metara, sa LED svetiljkama.

Ukupna vrednost investicije je 115 miliona dinara, a rok za završetak 210 kalendarskih dana, tako da će tokom maja meseca ova ulica, na kompletnoj deonici od Bulevara kralja Petra I do Bulevara Jaše Tomića, dobiti unapređenu infrastrukturu i zasijati u sasvim novom ruhu.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs