Početna Gradske teme Nataša Panić dobitnica Šoletove nagrade za tekst “Hodanje unatrag”

Nataša Panić dobitnica Šoletove nagrade za tekst “Hodanje unatrag”

zmajeve igre
Nataša Panić iz Pirota dobitnica je nagrade za najbolji tekst monodrame za decu u okviru 58. Zmajevih dečjih igara, za tekst “Hodanje unatrag”.
Na konkurs koji već četvrtu godinu zajedno raspisuju Zmajeve dečje igre i Radio-televizija Vojvodine ove, godine pristiglo je 43 teksta, a monodramu Nataše Panić, koja je poslata pod šifrom “Maša”, žiri u sastavu Mirjana Petrušić, Milanka Gvoić i Slobodan Govorčin, jednoglasno je ocenio kao najbolju.

“Hodanje unatrag” na originalan i duhovit način opisuje detinjstvo na Staroj planini devojčice Nataše koja nije volela svoje ime. Monodrama na živ i duhovit način opisuje delić detinjstva od Natašinog rođenja do prvih tajni, pitalica i seoskih doživljaja i nestašluka. Pokazujući da je najbitnije ostati dete u duši i sačuvati lepe trenutke od zaborava, tekst odiše plemenitim porukama i idejom da zapravo i nije bitno koliko čovek ima godina, ako sačuva svoje detinjstvo u sebi, navodi se u obrazloženju žirija.

“Detinjstvo je kao čarobna lampa”, poručuje u svom tekstu Nataša Panić i dodaje da deci zato treba ostaviti mogućnost da se raduju, igraju i doživljavaju stvari čistim srcem i da nikada ne prestaju da sanjaju.

U ime Zmajevih dečjih igara i Radio-televizije Vojvodine nagradu “Pavle Janković Šole” Nataši Panić je uručila Mirjana Petrušić u okviru programa na Trgu slobode.

Autor: 021