Početna Gradske teme Nebojša Stefanović i Miloš Vučević otvorili novu policijsku ispostavu: Smanjen broj krivičnih...

Nebojša Stefanović i Miloš Vučević otvorili novu policijsku ispostavu: Smanjen broj krivičnih dela u Novom Sadu

0

Milos Vucevic

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i načelnikom Policijske uprave u Novom Sadu Sinišom Radakovićem prisustvovao je otvaranju Policijske ispostave na Novom naselju. U februaru prošle godine počelo je da radi Odeljenje policije Novo naselje, što je predstavljalo prvi korak ka uspostavljanju Policijske ispostave.

Bezbednost građana je prioritetni zadatak svih nas, a zahvaljujući podršci Ministarstva unutrašnjih poslova konačno smo dočekali da imamo Policijsku ispostavu na Novom naselju, i to u punom kapacitetu. Od danas građani Novog naselja, Satelita, Telepa i Adica treba da se osećaju sigurnije, jer je ova teritorija maksimalno pokrivena pripadnicima MUP-a. Grad je pomogao koliko je trebalo, ali ključna stvar i preduslov za otvaranje nove ispostave je nova klasa policajaca koju smo u julu 2014. promovisali na Trgu slobode. MUP ima punu podršku Grada i bićemo im partneri na zadacima koji su pred nama – istakao je Vučević.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića Policijska ispostava na Novom naselju imaće 90 policijskih službenika.

Zahvaljujem se gradonačelniku što je pomogao prilikom realizacije ovog projekta. Zgrada Policijske ispostave je potpuno renovirana i policijski službenici imaju odlične uslove za rad. Stopa opšteg kriminaliteta drastično je opala u odnosu na prethodne godine, pa samo u Novom Sadu ima 14% manje izvršenih krivičnih dela nego u istom periodu 2015. To je dokaz da ozbiljan rad daje ozbiljne rezultate – rekao je Stefanović.

Nakon obilaska Policijske ispostave na Novom naselju gradonačelnik, ministar i načelnik Policijske uprave u Novom Sadu u društvu načelnika Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu Dragana Cvetićanina prisustvovali su i edukativnoj tribini, kao i demonstraciji pokaznih vežbi u Centru za osnovnu policijsku obuku, a koje su organizovane u okviru Nedelje bezbednosti mladih u Gradu Novom Sadu.

Nije slučajno što je za ovu manifestaciju izabrana prva nedelja aprila, jer svi znamo da se 1. aprila pre četiri godine dogodio stravičan požar u kojem je izgubljeno 6 mladih života. Novi Sad je nažalost iskusio još tri tragična događaja sličnog karaktera. Pitanje prevencije se uvek može dalje razrađivati, i Grad takvim akcijama pruža punu podršku – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Pored tribine koja je bila posvećena bezbednosti mladih u Centru za osnovnu policijsku obuku održana je edukativna vežba gašenja požara, kao i demonstracija policijske akcije hapšenja.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad