Početna Gradske teme Negovateljica Doma u Veterniku suspendovana

Negovateljica Doma u Veterniku suspendovana

968265078546f665fe26c7527395084_v4_big

Tibor S. (22), štićenik Doma za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju u Veterniku, koji je izgoreo u takozvanoj agresivnoj sobi, sahranjen je juče na groblju u Subotici bez ikakvog ispraćaja.

“Troškove sahrane pokrila je subotička opština. Ja ne verujem da dom u Veterniku nije našao za shodno da ga barem sahrani u Veterniku, gde su drugari iz doma mogli da ga isprate na poslednji počinak, kao i negovateljice i vaspitačice, ako nije hteo direktor. Ovako je jadnik sahranjen sam, kako je i bio ceo život, jer od rođenja nije znao za roditelje, niti za nekog od rodbine”, kaže izvor lista “Kurir” koji je želeo da ostane anoniman.

Pored toga što su izgubili Tibora, u domu je tuga i zbog suspenzije koju je dobila negovateljica D.S . Kako saznaje ovaj list, njene kolege započele su sakupljanje potpisa kako bi peticijom pokušale da vrate svoju koleginicu na posao, ali im je pod pretnjom otkazima zahtev stopiran.

Podsetimo, štićenik Doma u Veterniku T. S. izgoreo je u požaru koji je 25. maja zahvatio ovu ustanovu. U gašenju je učestvovalo 15 vatrogasaca sa šest vozila. Više o tome čitajte OVDE.

Autor: Kurir
Foto: 021