Početna Gradske teme Nema zainteresovanih: Za sada bez kamp parkinga na Limanu

Nema zainteresovanih: Za sada bez kamp parkinga na Limanu

0

Kako se niko nije javio na tender za gradnju, Novi Sad će još morati da čeka na parkirališta za kampere na Limanu, neposredno uz Štrand i Kinesku četvrt.

Uvidom u dokumentaciju Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) vidi se da se nijedan ponuđač nije prijavio na javnoj nabavci, čije je otvaranje ponuda bilo prošlog četvrtka, 17. marta.

Za sada nije poznato da li će i kada UGZI ponovo raspisati tedner za gradnju, kako se zvanično navodi “kamping odmorišta”, ali kako je u budžetu grada opredeljeno 25 miliona dinara, može se očekivati da nova javna nabavka usledi tokom narednog perioda.

Podsetimo da je prema projektu predviđeno da parking za kampere bude na trenutno neuređenoj zelenoj površini uz Sunčani kej, nedaleko od Kulturnog distrikta koji se gradi na mestu Kineske četvrti, kao i uz gradske plaže.

Planirano je da bude 27 mesta za parkiranje kampera, a tačan broj biće određen prilikom izvođenja radova, kako bi se očuvalo postojeće drveće. U okviru uređenja parkinga obaviće se i sadnja drveća, šiblja i travnatog pokrivača.

Prostor za kampere će imati ogradu visoku oko 180cm, a unutar parkinga biće i neophodna oprema za boravak kampera, kao što su sanitarni kontejner, struja, wi-fi i drugo.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay