Početna Gradske teme Neobične kapije pomoć biciklistima

Neobične kapije pomoć biciklistima

0

Neobične kapije na biciklističkim stazama na Bulevaru Evrope, Futoškom putu, odnosno u Futoškoj ulici i kod JP “Vode Vojvodine”, prema nezvaničnim informacijama, biće opremljene časovnikom i kompresorom za vazduh za naduvavanje guma, odnosno pumpom koja je jedan od najtraženih i najkorišćenijih biciklističkih alata.

Kako je objavljeno na sajtu Udruženja „Novosadska biciklistička inicijativa”, trenutno nije poznato da li će kompresor biti opremljen samo auto-ventilom ili će posedovati i adaptere za klasične i “Presta” ventile.

Novi Sad trenutno ima razgranatu mrežu dužu od 100 kilometara biciklističkih staza i traka koje koristi više od 40.000 redovnih biciklista.

Aktivno je više od deset udruženja i klubova, postoji javni rent-a-bajk sistem i uspešno posluju najmanje tri biciklističke kurirske službe.

Kroz grad prolazi i međunarodna “EuroVelo 6” ruta, opremljena stanicama za besplatnu popravku bicikala i brojačima i Novi Sad je jedini grad u Srbiji koji, drugu godinu za redom, subvencioniše kupovinu bicikala u iznosu od 10.000 dinara.

Izvor: Dnevnik
Foto: Novosasadska biciklistička inicijativa