Početna Gradske teme Nepoznat muškarac pokušao da ukrade lekove iz Kliničkog centra Vojvodine

Nepoznat muškarac pokušao da ukrade lekove iz Kliničkog centra Vojvodine

KCV (1)

Nepoznat muškarac pokušao je u noći između subote i nedelje da obije frižider za lekove na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra Vojvodine.

Kako kažu u KCV za 021, incident se dogodio oko dva časa ujutru, a osoblje i obezbeđenje ove zdravstvene ustanove sprečilo je nepoznatog muškarca. On je, kako saznajemo, bio naoružan. Policija se bavi ovim slučajem.

Ovo je samo jedan u nizu sličnih incidenata koji su se dogodili u zdravstvenim ustanovama u Novom Sadu u protekloj godini. Pre svega desetak dana je jedan pacijent, samo u šortsu i papučama, napao radnika obezbeđenja Doma zdravlja “Novi Sad” i naneo mu ozbiljne povrede. Povređeni radnik morao je da bude prebačen u Urgentni centar. Dva dana pre tog incidenta, suprug jedne pacijentkinje je u istoj ustanovi rušio inventar i šutirao vrata ordinacije u Službi opšte medicine. On je i vređao lekara koji nije momentalno želeo da pregleda njegovu suprugu, već je zamolio da sačeka na pregled.

U Kliničkom centru Vojvodine kažu za 021 da nemaju dovoljno radnika u obezbeđenju, kada se uzme u obzir o koliko velikoj ustanovi se radi. Dodaju da se ipak radi na tome da se broj radnika na neki način poveća, što bi i osiguralo bezbednost ne samo zaposlenih u KCV, već i pacijenata.

“Bezbednost u radu svih zaposlenih i pacijenata u Kliničkom centru Vojvodine je primaran cilj koji zahteva sistemska rešenja i potrebnu saradnju svih drugih relevantnih činilaca. Ukupan broj radnika obezbeđenja je 32 čoveka, što nije dovoljna s obzirom da je naša ustanova paviljonskog tipa i mi smo u pregovorima da se broj ljudi koji učestvuje u obezbeđenju ljudstva i dobara KCV poveća”, poručuju u KCV za naš portal.

Autor: Gorica Nikolin