Početna Gradske teme Nepoznate osobe ukrale polovinu tek zasađenih sadnica u Tolstojevoj ulici

Nepoznate osobe ukrale polovinu tek zasađenih sadnica u Tolstojevoj ulici

0

Nepoznate osobe izvadile su i odnele više od polovine tek zasađenih sadnica u Tolstojevoj ulici, saopštilo je Gradsko zelenilo.

Naime, tokom prošle nedelje je počela realizacija projekta “Očuvanje i unapređenje zelenila u Tolstojevoj ulici”, u okviru kog je planirana revitalizacija postojećeg zelenila i sadnja novog i to: 40 komada lišćarskog drveća, 957 komada sadnica šiblja, sadnja žive ograde, sadnja i uređenje cvetne gredice, rekonstrukcija travnjaka na površini od 865 m2, postavka metalnih stubića kako bi se zaštitio rekonstruisani travnjak.

“Nakon sadnje žive ograde i šiblja, naši zaposleni su na terenu uočili da je više od polovine ovih sadnica izvađeno i odneto, najviše hibiskusa i fotinije”, naveli su u Gradskom zelenilu.

Dodaju da se ovo dogodilo samo mesec dana nakon što je uništen tek rekonstruisan travnjak u ulici Prote Mihaljdžića, nakon čega je ponovo rekonstruisan i ponovo uništen nakon par dana.

U ovom preduzeću apeluju na građane da ne uništavaju zelenilo i ne čine ovakve stvari koje, pored toga što narušavaju izgled grada, spadaju u kategoriju krivičnog dela.

Izvor: 021
Foto: Gradsko zelenilo