Početna Gradske teme Nesvakidašnja proslava Nacionalnog dana studenata u Novom Sadu – akademcima poklon karte...

Nesvakidašnja proslava Nacionalnog dana studenata u Novom Sadu – akademcima poklon karte za Cecin koncert!

Ceca Promo

Nacionalni dan studenata će ove godine u Novosadskom kampusu biti obeležen 4. aprila zabavno – edukativnim sadržajima, ali i nagradnom igrom na kojoj će biti deljene karte za putovanje i nastup folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović u Paraliji.

Predstavnica Studentske asocijacije Isidora Filipov, koja organizuje proslavu, rekla je da u činjenici da će studentima biti deljene karte za koncert folk pevačice na ovom akademskom događaju, ne vidi ništa sporno.

Ceca nema apsolutno nikakve veze sa ovim događajem i agencija koja je privatna, a koja je sponzor ovog događaja, ima svoju politiku rada i može da stavi na plakat šta želi. Uostalom, u Kampusu se nalaze i mnogi drugi plakati. Mi smo se jednostavno samo vodili idejom da studenti dobiju besplatno putovanje – izjavila je Filipov za “O radio”.

Ona je istakla i da Studentska asocijacija “ne promoviše društvene vrednosti ovim koncertom i putovanjem”, dodajući da su oni prošle godine organizovali koncert klasične muzike za studente na novosadskom Štrandu.

Na samoj proslavi muzički deo programa biće obogaćen elektronskom muzikom, a studenti će moći da učestvuju i u raznim humanitarnim akcijama.

Svakog 4. aprila obeležava se Nacionalni dan studenata, u znak sećanja na velike studentske demonstracije 1936. u kojima je poginuo student Žarko Marinković.

Izvor: O radio
Foto: Promo