Početna Gradske teme Neuspeo tender za gradnju semafora na Bulevaru Evrope

Neuspeo tender za gradnju semafora na Bulevaru Evrope

0

Gradnja pešačkog semafora na raskrsnici ulica Geri Karolja i Đorđa Magaraševića sa Bulevarom Evrope, sačekaće naredne mesece jer nije uspela javna nabavka Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI).

Na tender je stigla jedna ponuda grupe ponuđača koju čine novosadske firme Geodetski biro “Meridijan projekt”, Gratel DOO i JKP “Put”, kao i Montop Pro iz Veternika. Međutim, vrednost ponude bila je iznad procenjene vrednosti nabavke. Dok je UGZI posao procenio na 5.166.666,67 dinara, grupa ponuđača je smatrala da za svoj posao treba da dobije 6.299.906,61.

Odlukom komisije tender je poništen i biće ponovo raspisan u narednom periodu.

Podsetimo da se pešački semafor na raskrsnici ulica Geri Karolja i Đorđa Magaraševića sa Bulevarom Evrope planira kako bi se osigurao bezbedniji prelaz biciklista i pešaka, jer trenutno na ovom delu Bulevara Evrope ne postoji pešački prelaz, a najbliži je 200 metara ili još dalje.

Ovaj pešački prelaz će se nalaziti u blizini nekadašnje kuhinje Radosnog detinjstva, na uglu Geri Karolja i Polgara Andraša, a zbog njega će biti ukinuta dva parking mesta na Bulevaru Evrope.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay