Početna Gradske teme Neuspeo tender za izgradnju 10 dečijih igrališta i teretana na otvorenom

Neuspeo tender za izgradnju 10 dečijih igrališta i teretana na otvorenom

0

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) i nakon dvomesečne tenderske procedure nije uspela da dobije ispravnu ponudu za gradnju 10 novih dečijih igrališta i teretana na otvorenom.

Naime, tender koji je raspisan 2. decembra produžavan je nekoliko puta zbog promene konkursne dokumentacije i prigovora ponuđača “Sport expo gradnja” iz Beograda. Kada je prigovor odbijen, usledilo je otvaranje ponuda, ali jedini ponuđač “GC Simkon” iz Kragujevaca ne samo da nije dostavio ispravna dokumenta, nego nije naveo ni cenu koju traži za radove. Prema proceni UGZI-ja vrednost gradnje 10 igrališta i teretana je 37.916.666,67 dinara.

Mada prvobitno u dokumentaciji nije bilo navedeno gde će se nalaziti igrališta, UGZI je dodao lokacije nakon primedbe jednog od potencijalnih ponuđača, prenosi 021.

Reč je o prostoru između zgrada na Bulevaru oslobođenja 53 – 61 i Dimitrija Avramovića 2 – 10, kod Doma zdravlja na Bulevaru kralja Petra I i Centra za socijalni rad, u dvorištu iza Milenka Grčića 25 – 27, kod zgrada u Molijerovoj 2, 2a i 2b, na praznoj parceli u Vardarskoj ulici (posle kućnog broja 28), kao i u dvorištu iza zgrada u Miše Dimitrijevića 2a – 4b. Takođe, dečije igralište i teretana bi trebalo da budu izgrađeni u dvorištu zgrada u Alekse Šantića 23 – 31, Omladinskog pokreta 2 – 2c i 4 – 4b, kao i u Podunavskoj ulici – Blok 8 u Petrovaradinu i u ulici Arsenija Čarnojevića, kod FK Jedinstvo u Rumenki.

Zanimljivo je i da je po prigovoru ponuđača dva puta menjana dokumentacija, kako zbog lokacija, tako i zbog definisanja toga da oprema bude u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta iz 2019. godine.

Očekuje se da UGZI u narednom periodu ponovi tender.

Izvor: 021
Foto: Pixabay