Početna Gradske teme Neuspeo tender za projektovanje atletske dvorane i stadiona

Neuspeo tender za projektovanje atletske dvorane i stadiona

0

Novi Sad nije uspeo da izabere firmu za projektovanje atletske dvorane i stadiona na Novom naselju.

Javna nabavka za izradu tehničke dokumentacije je neuspela, jer jedini ponuđač nije dostavio ispravnu dokumentaciju.

Naime, ponudu su zajednički dali beogradske firme “Cepting”, “Institut za puteve”, “Centroprojekt”, “Centra za energetsku efikasnost i održivi razvoj” i novosadska preduzeća “Arhitektonsko-građevinski institut”, Geodetski biro “NS Geodet” iz Novog Sada, “DBA” i Građevinski fakultet Beograd, ali su uglavnom nedostajale licence za projektante ili referentne liste za izvođenje radova. Oni su inače dali ponudu od 14,9 miliona dinara i rokom isporuke od 210 dana, što je u skladu sa procenjenom vrednosti od 15 miliona dinara.

Očekuje se da UGZI tender za projektovanje atletske dvorane i atletskog stadiona na prostoru severno do Bulevara Vojvode Stepe ponovi do kraja godine.

Podsetimo, Novi Sad planira da gradnjom stadiona i dvorane atletičarima omogući da se tokom cele godine bave sportom. Planirano je da dvorana za atletiku ima ovalnu atletsku stazu od 200 metara sa šest staza, stazu za sprint, zaletište za skok u vis, skos s motkom, dva zaletišta za skok u dalj i troskok i prostor za bacanje kugle. Kapacitet će biti od 1.500 do 2.500 sedećih mesta, uz mogućnost ubacivanja i montažno-demontažnih tribina. Dvorana će imati i funkcionalnu vezu sa atletskim stadionom, a unutra će biti smeštene i svlačionice, toaleti i kupatila, administracija, kao i manje sale za gimanstiku, aerobik, teretanu, te uslužne i ugostiteljske delatnosti. Atletski stadion će biti veći i imaće površinu do 2.800 kvadrata i do 5.000 sedišta sa ovalnom stazom od 400 metra sa osam trkačkih traka, stazom za stiplčez, prostor za skok u vis, prostor za skok s motkom, prostor za dva skoka u dalj i troskok i prostor za bacanje kugle, diska, kladiva i koplja.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay