Početna Gradske teme Neuspešan tender za izgradnju parkinga u Ulici Save Kovačevića

Neuspešan tender za izgradnju parkinga u Ulici Save Kovačevića

0

Stanovnici Ulice Save Kovačevića moraće još da pričekaju na rekonstrukciju parkinga jer nije uspeo tender za izvođača radova.

JKP “Parking servis” je javnu nabavku morao da poništi jer ni jedna od dve ponude nije bila ispravna.

Oba ponuđača su se uklopila u cenu i rok za izvođenje radova od šest meseci, međutim nisu imali ispunili neophodne tehničke kapacitete za radove.

Ponuda novosadskih firmi “Bobar Beška”, “Energy pro” i “JKP Put” u iznosu od 84.792.466 dinara sa PDV-om je odbijena jer nemaju tri kamiona od minimum devet tona. Druga ponuda koju su dali “Saša-inžinjering” iz Zrenjanina i “Imperial buildings” iz Novog Sada od 85.171.285,8 dinara sa PDV-om odbijena je jer nemaju valjak “guma-guma” od minimum devet tona.

Očekuje se da “Parking servis” u narednom periodu ponovi ovaj tender.

Podsetimo da je planirano da se u ovoj ulici na Rotkvariji parking rekonstruiše u dve faze.

U prvoj fazi će se raditi istočna strana Ulice Save Kovačevića, od Bulevara Jaše Tomića do Ulice Berislava Berića, gde će biti izgrađeni parkiralište i trotoar od behaton ploča.

Druga faza radova će obuhvatiti zapadnu stranu i obe strane ulice od Berislava Berića do Bulevara kralja Petra I i planirano je da se postojeći parkinzi, servisna saobraćajnica i trotoari ruše i sagrade novi.

U obe faze predviđeno je rušenje postojećih ivičnjaka uz kolovoz i zamena novim, postavljanje držača za bicikle i zadržavanje postojećeg drveća, s tim što će oko drveća biti formirane baštice.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay