Početna Gradske teme Nova ambulanta na Adicama uskoro kreće sa radom

Nova ambulanta na Adicama uskoro kreće sa radom

0

Novi objekat Doma zdravlja “Novi Sad” na Adicama uskoro će primiti prve pacijente. U toku su završni zanatski radovi i radovi na parternom uređenju objekta, koje su danas obišli član Gradskog veća za zdravstvo dr Dragan Stajić i direktor Doma zdravlja “Novi Sad” prim. dr Veselin Bojat.

Ovaj dom zdravlja je površine 1.200 kvadrata i pokrivaće populaciju oko 17.000 stanovnika, a projektovan je i za 30 posto veće kapacitete.

Ovde će biti prostorije opšte medicinske prakse, dečiji i opšti stomatolog i ginekologija – što će sa lekarima, medicinskim sestrama i pomoćnim osobljem činiti oko 30 zaposlenih.

– Glavni prioritet Grada Novog Sada i lokalne samouprave je ulaganje u primarnu zdravstvenu zaštitu. Prošle godine smo predali na upotrebu centar u Almaškoj, zatim Dom zdravlja na Limanu, koji je zasigurno najlepši dom zdravlja u regionu. Ovaj dom zdravlja na Adicama ništa manje nije lep i služi nam svima na ponos – rekao je član Gradskog veća za dravstvo dr Dragan Stajić.

Podsetio je da je u poslednje vreme dosta sredstava uloženo na polju zdravstva: dva medicinska vozila za hitnu medicinsku pomoć, ultrazvučni aparat za studentsku službu, besplatna HPV vakcinacija, kao i uvođenje „pilot“ projekta koji se tiče školske dece.

Da će novi dom zdravlja na Adicama značajno rasteretiti kapacitete na Limanu i u ostalim novosadskim ambulantama, potvrdio je direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ Veselin Bojat.

– Delim zadovoljstvo čitave Gradske uprave, Grada, gradonačelnika i svih građana Novog Sada, jer mi više ne radimo samo da vraćamo ono što je uništeno u nekim godinama posle 2000. godine, već držimo obećanje i gradimo nove objekte. Kao što vodimo računa o tome šta je potrebno gradu u smislu objekata i opreme, tako vodimo računa i o kadrovima. Dom zdravlja je prethodne godine primio oko 35 lekara i 90 medicinskih sestara različitih profila. Pred Novu godinu smo izvršili prijem od 15 lekara i tridesetak sestara. Mi smo sigurno jedna od ustanova u Srbiji koja beleži najveći kadrovski rast, tako da nećemo imati problem sa zaposlenima – istakao je Bojat.

Vrednost radova na novom objektu Doma zdravlja “Novi Sad” na Adicama je preko 200 miliona dinara a prijem prvih pacijenata očekuje se već u martu ove godine.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Grad Novi Sad