Početna Gradske teme Krizni štab ublažio mere: Restorani mogu da rade do ponoći, kongresi do...

Krizni štab ublažio mere: Restorani mogu da rade do ponoći, kongresi do 200 osoba

0

Krizni štab je danas doneo odluku o dodatnom popuštanju mera, pa će tako ugostiteljski objekti moći da rade svaki dan do ponoći, i u otvorenom i u zatvorenom prostoru.video icon
Ta mera stupa na snagu od sutra, prenela je novinarima ministarka i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

Ona je navela da poslednje bioskopske projekcije mogu da počnu u 23 sata, te da do tog vremena mogu da rade i njihove blagajne.

Trafike i kiosci moći će da rade 00-24 sata

Takođe, kongresi, poslovni i naučni, u zatvorenom prostoru moći će da okupe maksimalno 200 osoba, dok je raniji maksimum bio 100 osoba.

“Ukida se besplatan PCR za naše građane koji putuju u Nemačku”, rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je navela da će svi koji se prijave na portal eUprave do večeras u ponoć, i vakciniše se u narednih sedam dana, ostvariti pravo na 3.000 dinara.

Matić: Mere Kriznog štaba dobre za turizam i ugostiteljstvo

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, ocenila je da je današnja odluka Kriznog štaba da se dozvoli rad ugostiteljskim objektima napolju i unutra do ponoći, još jedan bitan korak napred ka normalizaciji funkcionisanja ugostiteljsko-turističkog sektora.

“Apelujem pre svega na mlade ljude, kojima će najviše značiti produžavanje radnog vremena u ugostiteljstvu, da se vakcinišu u što većem broju, jer je imunizacija ključna da bi se zadao konačan udarac pandemiji”, poručila je ministarka.

Kako je saopšteno iz resornog ministarstva, Matić je dodala da će u okviru ublažavanja epidemioloških mera biti povećan dozvoljeni broj posetilaca kongresima na 200 ljudi.

To je, prema njenim rečima, od velikog značaja za dalji oporavak kongresnog turizma koji je, kako je navela, najelitniji i veoma unosan segment turističkog sektora.

Izvor: RTV, Tanjug
Foto: Pixabay