Početna Gradske teme Nova studentska menza na Spensu počela sa radom

Nova studentska menza na Spensu počela sa radom

0

Studentski centar Novi Sad otvorio je danas još jednu studentsku menzu.

Novi restoran od 127 kvadrata, u kom će svakog radnog dana od 11 do 14.30 časova biti posluživan ručak za 500 studenata nalazi se u prizemlju Spensa, preko puta ulaza na bazene.

Nova menza će značajno rasteretiti glavnu studenstku menzu, u kojoj se dnevno posluživalo preko 6.000 obroka, smatraju u Studentskom centru.

Pomoćnica kuvara, Violeta Ožegović kaže da je jelovnik vrlo raznovrstan i nutricionistički kvalitetno izbalansiran i očekuje da će studenti biti jako zadovoljni.

– Kuhinja Studentskog centra radi u dve smene, obroke priprema 100 ljudi, a za potrebe rada nove menze neće biti angažovani novi radnici. Novi restoran se nalazi na dobroj lokaciji u neposrednoj blizini svih fakulteta, i očekujemo da će vrlo značajno doprineti rasterećenju „Restorana 1“, popularne velike menze. Restoran je lepo uređen i očekujem da će studenti uživati tokom ručka – kaže Violeta Ožegović.

Prema rečima studenta Pravnog fakulteta Borislav Petrović iz Banatskog Velikog Sela restoran je odlično uređen i blizu je fakulteta što će smanjiti čekanje.

– Pošto je Pravni fakultet blizu uvek stignem da uklopim obroke, a ručak nikad ne propuštam jer je zaista kvalitetan. Riža i bečka šnicla su mi omiljeni izbor jela – kaže Petrović.

Novom menzom zadovoljna je i Željana Ilić iz Knićanina koja ističe da je izbor jela odgovara njenom izboru ishrane.

– Jelovnik je zaista raznovrstan i uklapa se u aktuelne trendove ishrane. Meni su omiljeni pire, piletina i rižoto – kaže Željana.

Nikola Cvetković iz Aleksinca, koji na Tehnološkom fakultetu studira za kontrolora kvaliteta, naglašava da je hrana u menzi dobra i da će novi restoran, zbog manjih gužvi biti popularan među studentima.

– Za svakog studenta je ishrana u menzi značaja stvar, jer predstavlja uštedu novca i vremena i obezbeđuje kvalitetnu ishranu. Novi Sad je super, voleo bih da ostanem ovde da živim – rekao je Cvetković i dodaje da su mu omiljeni piletina, pire, sutlijaš, pica i puding.

Studentski centar je ugovor o zakupu i renoviranju prostora potpisao krajem februara, a pre otvaranja, prostorije su temeljno rekonstruisane i pretvorene u savremeni, moderno opremljen restoran za studente.

Za sada će, kako navode u Studentskom centru, u novoj menzi posluživati ručak, a planira se i serviranje tri obroka dnevno.

Izvor: novisad.com
Foto: Studentski centar Novi Sad