Početna Gradske teme Nova studentska menza na Spensu počela sa radom

Nova studentska menza na Spensu počela sa radom

Studentski centar Novi Sad otvorio je danas još jednu studentsku menzu.

Novi restoran od 127 kvadrata, u kom će svakog radnog dana od 11 do 14.30 časova biti posluživan ručak za 500 studenata nalazi se u prizemlju Spensa, preko puta ulaza na bazene.

Nova menza će značajno rasteretiti glavnu studenstku menzu, u kojoj se dnevno posluživalo preko 6.000 obroka, smatraju u Studentskom centru.

Pomoćnica kuvara, Violeta Ožegović kaže da je jelovnik vrlo raznovrstan i nutricionistički kvalitetno izbalansiran i očekuje da će studenti biti jako zadovoljni.

– Kuhinja Studentskog centra radi u dve smene, obroke priprema 100 ljudi, a za potrebe rada nove menze neće biti angažovani novi radnici. Novi restoran se nalazi na dobroj lokaciji u neposrednoj blizini svih fakulteta, i očekujemo da će vrlo značajno doprineti rasterećenju „Restorana 1“, popularne velike menze. Restoran je lepo uređen i očekujem da će studenti uživati tokom ručka – kaže Violeta Ožegović.

Prema rečima studenta Pravnog fakulteta Borislav Petrović iz Banatskog Velikog Sela restoran je odlično uređen i blizu je fakulteta što će smanjiti čekanje.

– Pošto je Pravni fakultet blizu uvek stignem da uklopim obroke, a ručak nikad ne propuštam jer je zaista kvalitetan. Riža i bečka šnicla su mi omiljeni izbor jela – kaže Petrović.

Novom menzom zadovoljna je i Željana Ilić iz Knićanina koja ističe da je izbor jela odgovara njenom izboru ishrane.

– Jelovnik je zaista raznovrstan i uklapa se u aktuelne trendove ishrane. Meni su omiljeni pire, piletina i rižoto – kaže Željana.

Nikola Cvetković iz Aleksinca, koji na Tehnološkom fakultetu studira za kontrolora kvaliteta, naglašava da je hrana u menzi dobra i da će novi restoran, zbog manjih gužvi biti popularan među studentima.

– Za svakog studenta je ishrana u menzi značaja stvar, jer predstavlja uštedu novca i vremena i obezbeđuje kvalitetnu ishranu. Novi Sad je super, voleo bih da ostanem ovde da živim – rekao je Cvetković i dodaje da su mu omiljeni piletina, pire, sutlijaš, pica i puding.

Studentski centar je ugovor o zakupu i renoviranju prostora potpisao krajem februara, a pre otvaranja, prostorije su temeljno rekonstruisane i pretvorene u savremeni, moderno opremljen restoran za studente.

Za sada će, kako navode u Studentskom centru, u novoj menzi posluživati ručak, a planira se i serviranje tri obroka dnevno.

Izvor: novisad.com
Foto: Studentski centar Novi Sad