Početna Gradske teme Nova ulaganja u Dečiju bolnicu

Nova ulaganja u Dečiju bolnicu

izzzdiov-decja-decija-bolnica-poliklinika-vojvodina-gov-rs-jpg_660x330Klinike za pedijatriju i dečiju hirurgiju u Dečjoj bolnici dobile su preko 78 miliona dinara za rekonstrukciju od Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Kako predviđa projekat realizacije, postojeća laboratorija biće izmeštena u prizemlje, što će omogućiti da broj postelja na Klinici za dečiju hirurgiju bude povećan, a laboratorijske službe će da se nalaze na jednom mestu.

Hirurška intenzivna jedinica  ubuduće će da funkcioniše samostalno na prvom spratu i biće u direktnoj vezi sa operativnim blokom.

“Ulaganje u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine doprineće da nivo zdravstvene zaštite pacijenata i uslova rada medicinskog osoblja budu u skladu sa svetskim zdravstvenim standardima, omogućavajući da oko 21.800 korisnika zdravstvenih usluga koje godišnje primi ova ustanova brže dobije adekvatnu i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu. Povećanjem kapaciteta Klinike za pedijatriju i Klinike za dečiju hirurgiju otkloniće se  tehnička ograničenja za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine po pitanju novih zdravstvenih tehnologija, što će u budućnosti da doprinese bržem dijagnostikovanju i otkrivanju bolesti kod najmlađih”, navodi se u saopštenju Uprave za kapitalna ulaganja APV.

Dodelom sredstava za rekonstrukciju klinika za pedijatriju i dečiju hirurgiju, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine kaže da je nastavila da pruža podršku Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, , u koji je u prethodnom periodu, preko Fonda za kapitalna ulaganja APV, uloženo skoro 600 miliona dinara.

 

Autor: 021