Početna Gradske teme Nove cene taksi prevoza u Sremskim Karlovcima

Nove cene taksi prevoza u Sremskim Karlovcima

Opštinsko veće u Sremskim Karlovcima usvojilo je u decembru cenovnik usluga taksi prevoza putnika na teritoriji opštine.

Cenovnik bi trebalo da se nađe na prvoj narednoj sednici Skupštine opštine, i nakon toga da počne da se primenjuje, piše “Dnevnik”.

Predložene cene formirane su prema tarifama. Prva tarifa primenjivaće se od 6 do 22 časa za taksi prevoz na teritoriji Sremskih Karlovaca. Druga tarifa važi od 22 do 6 časova i u dane državnih i verskih praznika, kao i nedeljom na području Karlovaca, dok se treća tarifa primenjuje od ponoći do 24 sata i u dane državnih i verskih praznika koji se praznuju, i nedeljom za taksi prevoz izvan mesta.

Start će u svim tarifama biti naplaćivan 100 dinara, a u prvoj tarifi pređeni kilometar koštaće 70 dinara, u drugoj 90, a u trećoj 110.

Određena je i minimalna cena prevoza. Ona će u prvoj tarifi iznositi 150 dinara, u drugoj 180, a u trećoj 200. Čekanje po satu će se u svim tarifama naplaćivati isto – 500 dinara, kao i prevoz prtljaga – 50 i kućnih ljubimaca – 150 dinara.

Definisana je i cena usluga za prevoz kraći od kilometra. U prvoj tarifi takav prevoz koštaće 150 dinara, u drugoj 180, a u trećoj 200.

Programom organizovanja taksi prevoza određeno je šest taksi mesta, četiri na stajalištu na Trgu patrijarha Brankovića i dva na stajalištu u Preradovićevoj ulici.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay